Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα κατέλαβε το γραφείο Τύπου του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη

Η Αλ Κάιντα κατέλαβε το γραφείο Τύπου του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Άνσαρ Αλ Σαρία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Ντέρνα, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Πανηγυρίζει η Αλ Κάιντα για την τελευταία της επιτυχία στο Twitter.

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη – λιμάνι Ντέρνα στην ανατολική Λιβύη, με τη συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων «Το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν στη Ντέρνα» (Shura Council of Mujahideen in Derna), που αποτελείται από τις οργανώσεις Ανσάρ Αλ Σαρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ και την Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Αμπού Σαλίμ, κατέλαβαν το γραφείο Τύπου – διαδικτύου που είχε στήσει το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη.

Εάν αναλογιστεί κανείς πόση μεγάλη σημασία δίνει το Ισλαμικό Κράτος στην προπαγάνδα μέσω διαδικτύου, αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την οργάνωση.

Η Αλ Κάιντα δημοσίευσε και φωτογραφίες από τα “λάφυρα”, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κάμερες και άλλο εξοπλισμό, που πήρε στην κατοχή της.

isis_media_office1

isis_media_office2

isis_media_office3

isis_media_office4

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η Αλ Κάιντα σκότωσε και τον επικεφαλής της θρησκευτικής Αστυνομίας που σύστησε το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη, τον εικονιζόμενο Νασίμπ Αλ Γκαΐθι (Naseeb Al Ghaythi):

isis_police_libya

Σχετικά άρθρα