Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε η σχολική χρoνιά και στο Ισλαμικό Κράτος – Εγγραφές φοιτητών

Ξεκίνησε η σχολική χρoνιά και στο Ισλαμικό Κράτος – Εγγραφές φοιτητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Φοιτητές, Φωτογραφίες,

Ξεκίνησε η… σχολική χρονιά και στο Ισλαμικό Κράτος και σύμφωνα με φωτογραφίες που ανάρτησε η τζιχαντιστική οργάνωση στο Twitter, άρχισαν και οι εγγραφές φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης.

Η Μοσούλη, την εποχή που το Ιράκ ήταν χώρα και όχι πεδίο μάχης, ήταν διάσημη στον αραβικό κόσμο για τα πανεπιστημιακά της ιδρύματα, τα οποία φυσικά ήταν έργα του Σαντάμ Χουσεΐν.

Εκτός από Πανεπιστήμια, η Μοσούλη διέθετε και μια εξαιρετική βιβλιοθήκη με πλήθος επιστημονικών αλλά και σπάνιων αρχαίων συγγραμμάτων, τα οποία έκαψε το Ισλαμικό Κράτος. Επίσης, μεγάλες καταστροφές υπέστησαν και τα εκθέματα στο αρχαιολογικό Μουσείο της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές, αν και αργότερα η ιρακινή κυβέρνηση είπε ότι ήταν αντίγραφα των αυθεντικών αρχαιοτήτων.

Η Μοσούλη δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι στα χρόνια που το Ιράκ ήταν κράτος, ήταν η Οξφόρδη του αραβικού κόσμου. Σήμερα είναι μια κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος μεγαλούπολη, στην οποία επικρατεί ο θεοκρατικός νόμος της Σαρία και ο μεσαιωνισμός.

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος στην προσπάθειά του να δείξει ότι δεν είναι εντελώς… ορκ, ανάρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τις εγγραφές στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης. Τώρα, τι επιτρέπεται να διδάσκει αυτό το Πανεπιστήμιο υπό καθεστώς μαύρης θεοκρατίας, είναι μια εύλογη απορία…

mosul_university2

mosul_university3

mosul_university4

Σχετικά άρθρα