Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα κατέλαβε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Συρίας στην Ιντλίμπ (φωτο + βίντεο)

Η Αλ Κάιντα κατέλαβε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Συρίας στην Ιντλίμπ (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βίντεο, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Ο στρατός της Συρίας αποσύρθηκε τη σημαντική στρατιωτική αεροπορική βάση Αμπού Ντουχούρ (Abu Duhour) στην επαρχία Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία, την οποία πολιορκούσαν εδώ και δύο χρόνια τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη συριακή δημόσια τηλεόραση.

Σε έκτακτο δελτίο, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας ανέφερε ότι οι στρατιωτικές μονάδες που υπερασπίζονταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της επαρχίας Ιντλίμπ αποσύρθηκε από τη θέση αυτή.

Το αεροδρόμιο πολιορκούσαν για περισσότερα από δύο χρόνια οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, οι οποίοι έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατέλαβαν οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία και άλλοι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους που από κοινού έχουν συστήσει τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), έπειτα από σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν τη Δευτέρα.

Επρόκειτο για την τελευταία στρατιωτική βάση που ήλεγχαν οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Ιντλίμπ.

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα έχουν αναρτήσει φωτογραφίες και βίντεο μέσα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο:

Δείτε τους τζιχαντιστές να ποζάρουν με τα χαλασμένα μαχητικά αεροπλάνα που άφησε πίσω του ο στρατός της Συρίας:

idlib1

idlib2

idlib3

Σχετικά άρθρα