Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεύτερη νύχτα κόλασης στην Τουρκία – Γκρίζοι Λύκοι επιτίθενται σε Κούρδους

Δεύτερη νύχτα κόλασης στην Τουρκία – Γκρίζοι Λύκοι επιτίθενται σε Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλάνια, Αττάλεια, Βίντεο, Γκρίζοι Λύκοι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Τούρκοι ακροδεξιοί, οι περιβόητοι Γκρίζοι Λύκοι, εξαπέλυσαν και την Τρίτη το βράδυ επιθέσεις ενάντια στους Κούρδους πολίτες της Τουρκίας.

Στόχοι των ακροδεξιών έγιναν για μια ακόμη φορά γραφεία του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, τα οποία λεηλάτησαν και πυρπόλησαν, ενώ υπήρξαν και συμπλοκές στους δρόμους.

Η τουρκική κυβέρνηση λογοκρίνει τις αναρτήσεις που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, Facebook, YouTube, ωστόσο ανεξάρτητες ειδησεογραφικές πηγές παρακολουθούν τις ροές των αναρτήσεων και “διασώζουν” το ειδησεογραφικό υλικό πριν το τουρκικό κράτος το “μπλοκάρει”.

Η κατάσταση στην Τουρκία είναι εκρηκτική. Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του PKK σκότωσαν την Κυριακή 16 Τούρκους στρατιώτες και την Τρίτη το πρωί ανατίναξαν 12 Τούρκους αστυνομικούς.

Όσο το τουρκικό κράτος σκοτώνει γυναικόπαιδα και αμάχους στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές επαρχίες, τόσο οι Κούρδοι εξαπολύουν όλο και πιο θανατηφόρες επιθέσεις με θύματα Τούρκους ενστόλους.

Οι Κούρδοι διακηρύσσουν ότι δεν επιθυμούν διχοτόμηση της Τουρκίας, ούτε καν αυτονομία. Ζητούν “αυτοκυβέρνηση” (ένα είδος ομοσπονδίας, με αυτοκυβερνούμενα καντόνια) και σε πολλές κουρδικές επαρχίες την έχουν ανακηρύξει, πράγμα που εξόργισε τον Ερντογάν που ορκίστηκε να τους συντρίψει.

Το τουρκικό κράτος απάντησε με συλλήψεις πολλών Κούρδων αυτοδιοικητικών, δημάρχων, τοπικών συμβούλων, προέδρων κοινοτήτων, κ.α. όπως και με την κήρυξη στρατιωτικού νόμου και απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις πιο “επαναστατικές” κουρδικές επαρχίες.

Τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές, στις περιοχές που έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, σκοτώνουν ό,τι κινείται, με πολλά παιδιά ηλικίας από τριών έως δέκα ετών να έχουν τραυματιστεί και σκοτωθεί από ελεύθερους σκοπευτές.

Επίσης, πράγμα πρωτοφανές, οι Τούρκοι απαγορεύουν στους Κούρδους τραυματίες -ακόμα και στα μικρά παιδιά- να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία. Αποτέλεσμα πολλοί τραυματίες να πεθαίνουν στα σπίτια τους αβοήθητοι.

Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι ως ακροδεξιοί εθνικιστές – οπαδοί του κοσμικού κράτους δεν “ταυτίζονται” ιδεολογικά με τους ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κουρδικός κίνδυνος “ενώνει” αυτές τις δύο αποχρώσεις της τουρκικής δεξιάς σε ένα ενιαίο πανίσχυρο παρακράτος που δολοφονεί, λεηλατεί, πυρπολεί ανεξέλεγκτο.

alanya_fotia Τούρκοι ακροδεξιοί έβαλαν φωτιά το βράδυ της Τρίτης και κατέστρεψαν ολοσχερώς τα γραφεία του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP στην παραθαλάσσια μεσογειακή πόλη Αλάνια (Alanya) στην επαρχεία της Αττάλειας. (Το αρχαίο ελληνικό όνομα της πόλης είναι Κορακέσιον). Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές του μεγέθους της καταστροφής.

alanya2 Τούρκοι ακροδεξιοί επιτέθηκαν και σε καταστήματα Κούρδων στην Αλάνια. Εικόνες γνώριμες σε εμάς τους Έλληνες, από τον διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955 αλλά και του 1964.

Οι Τούρκοι φανατικοί έκαψαν και εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα που είναι ιδιοκτησίας Κούρδων. Η Αλάνια είναι μια τουριστική πόλη και έχει πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. Δείτε το βίντεο από τον εμπρησμό ενός νυχτερινού κλαμπ υπό τις ιαχές φανατικών:

tourkoi_akrodexioi Οι Τούρκοι ακροδεξιοί πριν επιτεθούν στους κουρδικούς στόχους έκαναν διαδήλωση στους δρόμους της Αλάνιας.

Δείτε βίντεο όπως αναρτήθηκαν στο Twitter:


Στην Κωνσταντινούπολη οι Κούρδοι αυτή τη φορά δεν πιάστηκαν “στον ύπνο”, όπως συνέβη το βράδυ της Δευτέρας. Πολλά μέλη του αριστερού φιλοκουρδικού HDP βγήκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα γραφεία του κόμματός τους, τις κουρδικές περιουσίες και τα κουρδικά σπίτια. Στη φωτογραφία βλέπετε Κούρδους να συγκεντρώνονται απέναντι στους Τούρκους ακροδεξιούς.

istabul1

Οι Τούρκοι ακροδεξιοί που διαδήλωναν στην Κωνσταντινούπολη φώναζαν ότι θέλουν “σφαγή Κούρδων”. Δείτε το βίντεο:

Τούρκοι ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε γραφεία του κόμματος HDP στην Κωνσταντινούπολη σπάζοντας την είσοδο:

Τούρκοι ακροδεξιοί έκαψαν ένα βιβλιοπωλείο ιδιοκτησίας μέλους του φιλοκουρδικού HDP στην πόλη Κιρσεχίρ (η αρχαιοελληνική Μοκισσός και βυζαντινή Ιουστινιανούπολη) στην κεντρική Τουρκία:

Τούρκοι ακροδεξιοί επιτέθηκαν επίσης στα γραφεία της εφημερίδας Χουριέτ στην Κωνσταντινούπολη, άγνωστο για ποιο λόγο αφού αυτή η εφημερίδα είναι η στυλοβάτης του κεμαλισμού.

Σχετικά άρθρα