Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκρίζοι Λύκοι εξαπέλυσαν πογκρόμ εναντίον Κούρδων αμάχων και παιδιών (βίντεο + φωτο)

Γκρίζοι Λύκοι εξαπέλυσαν πογκρόμ εναντίον Κούρδων αμάχων και παιδιών (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Βίντεο, Γκρίζοι Λύκοι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Τούρκοι ακροδεξιοί, οι γνωστοί Γκρίζοι Λύκοι, εξαπέλυσαν το βράδυ της Δευτέρας πογκρόμ (δηλαδή μια μαζική και οργανωμένη βίαιη επίθεση εναντίον κάποιας συγκεκριμένης εθνικής, θρησκευτικής ή άλλης ομάδας, με ταυτόχρονη καταστροφή του περιβάλλοντός τους όπως σπίτια, επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι, κοκ) εναντίον Κούρδων σε όλη την Τουρκία.

Όπως διαβάζουμε στο Twitter, Κούρδοι (Τούρκοι πολίτες) δέχτηκαν επιθέσεις από Γκρίζους Λύκους στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στην Αττάλεια ενώ επιθέσεις ακροδεξιών έγιναν και σε λεωφορεία (αντίστοιχα των δικών μας ΚΤΕΛ) που κινούνταν προς τις κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν).

Στο βίντεο που ακολουθεί και αναρτήθηκε στο Twitter βλέπετε Τούρκους ακροδεξιούς να επιτίθενται σε γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Κωνσταντινούπολη.

Κούρδοι άμαχοι δέχτηκαν επιθέσεις και στην Άγκυρα. Οι Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι χτύπησαν άγρια ακόμα και μικρά παιδιά.

Δείτε σκληρές φωτογραφίες χτυπημένων Κούρδων (και μικρών παιδιών) στους δρόμους της Άγκυρας.

kurds1

kurds2

kurds3

kurds4

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε μέσω Twitter, οι Γκρίζοι Λύκοι πυρπόλησαν γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ενώ αναφορές που υπήρξαν ότι πυρπολήθηκαν και σπίτια Κούρδων δεν επιβεβαιώνονται μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, Γκρίζοι Λύκοι έχουν καταλάβει γραφεία του HDP, τα σπάνε, ενώ έχουν κρεμάσει τεράστιες τουρκικές σημαίες στο εξωτερικό του κτιρίου.

hdp

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, Κούρδος μέλος του HDP μεταφέρεται στο νοσοκομείο μετά από επίθεση Γκρίζων Λύκων στην Αττάλεια. Το θύμα δέχτηκε απανωτές μαχαιριές.

kourdos

Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπετε Γκρίζους Λύκους να καταστρέφουν τα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Αττάλεια.

hdp_attaleia

Υπενθυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί οι εμπρηστικές δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος υποσχέθηκε να «καθαρίσει» την Τουρκία από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μία ημέρα μετά την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 στρατιώτες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να καθαρίσουν αυτά τα όρη από αυτούς τους τρομοκράτες. Τελεία και παύλα!» δήλωσε ο Νταβούτογλου ενώπιον του Τύπου.

«Τα βουνά αυτής της χώρας δεν θα εγκαταλειφθούν στους τρομοκράτες. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους εμποδίσουμε» υπογράμμισε.

«Εάν ορισμένοι θέλουν να ωθήσουν την Τουρκία σε έναν κύκλο βίας, να γνωρίζουν ότι η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι η ενότητά μας και η ακεραιότητά μας γύρω από την ασφάλεια του έθνους μας» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα