Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες μέσα από το σπίτι του Αϊλάν Κουρντί

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες μέσα από το σπίτι του Αϊλάν Κουρντί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Φωτογραφίες,

Πριν ακόμα καλά καλά στεγνώσει το χώμα που σκέπασε τον Αϊλάν Κουρντί, τον αδερφό του και τη μητέρα του, που πνίγηκαν στα παράλια της Αλικαρνασσού, σκορπώντας τη θλίψη στην παγκόσμια κοινότητα για το προσφυγικό ζήτημα, ο τραγικός πατέρας βρέθηκε στο άδειο πλέον σπίτι του στην μαρτυρική Κομπάνι που αποτέλεσε το σύμβολο της αντίστασης του πολιτισμένου κόσμου ενάντια στη φρικαλεότητα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει μοναδικές στιγμές μέσα από το σπίτι, το οποίο εγκατέλειψε η οικογένεια Κουρντί για να γλιτώσει από τη χατζάρα των τζιχαντιστών.

Το μισκογκρεμισμένο σπίτι από τους βομβαρδισμούς είναι γεμάτο παιχνίδια και παιδικά ρούχα πεταμένα, που μαρτυρούν την αθωότητα και την παιδική ευτυχία που κάποτε το γέμιζαν. Πλέον, θυμίζουν μονάχα την τραγωδία και το θάνατο.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί, αλλά και οι αποκεφαλισμοί περίπου 30 συγγενών του, ανάγκασαν τον τραγικό πατέρα να πάρει τα δυο μικρά παιδιά του και τη γυναίκα του και να φύγουν για τη Δύση, στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Δείτε φωτογραφίες

ailan1

ailan2

ailan3

ailan4

ailan5

ailan6

ailan7

ailan8

ailan9

Σχετικά άρθρα