Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι έναν “βλάσφημο” (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι έναν “βλάσφημο” (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χασάκα,

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δημοσίως στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα στη Συρία, με μια σφαίρα στο κεφάλι, έναν άνδρα κατηγορούμενο για βλασφημία.

vlasfimos2

Ο νεαρός “βλάσφημος” οδηγήθηκε στη μέση ενός δρόμου και με κοινό τζιχαντιστών να παρακολουθεί, αφού αναγνώστηκε δημοσίως η απόφαση του θρησκευτικού δικαστηρίου της Σαρία, τον σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

vlasfimos3

vlasfimos4

Βλασφημία ονομάζεται λέξη ή φράση η οποία αναφέρεται με ασέβεια και υβρίζει, ιδιαίτερα τα θεία. Γενικά καλείται κάθε προσβολή της τιμής, κυρίως δε η προβολή των θείων, είτε με απόδοση θείων ιδιοτήτων στους ανθρώπους ή με ύβρεις κατά του θεού ή με ασεβείς εκφράσεις.

Η ποινή του θανάτου για τους βλάσφημους είναι αρχαία παράδοση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Μωσαϊκό νόμο, οδηγούσαν τον βλάσφημο έξω από την πόλη και τον λιθοβολούσαν. Οι μάρτυρες έβαζαν το χέρι τους πάνω στο κεφάλι του για να βεβαιώσουν ότι ήταν αυτός και ήταν οι πρώτοι που του έριχναν τις πέτρες. Η πιο σημαντική βλασφημία στο νόμο αυτό ήταν η αναφορά του ονόματος του θεού.

Η ποινή του θανάτου για βλασφημία ισχύει σε πολλές μουσουλμανικές χώρες. Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμα “πισωγύρισμα” των τζιχαντιστών. Απλά το Ισλαμικό Κράτος “φροντίζει” να “διαφημίζει” τις εκτελέσεις του μέσω διαδικτύου.

Σχετικά άρθρα