Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρές εικόνες! Έσκασε βόμβα εκεί που έπινε καφέ, έχασε το κεφάλι του, το σώμα έμεινε ατάραχο!

Σκληρές εικόνες! Έσκασε βόμβα εκεί που έπινε καφέ, έχασε το κεφάλι του, το σώμα έμεινε ατάραχο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ντούμα, Συρία, Φωτογραφίες,

Συγκλονίζουν το Twitter οι φωτογραφίες ενός άνδρα που έχασε το κεφάλι του ενώ έπινε καφέ στη συριακή πόλη Ντούμα από έκρηξη κυβερνητικής βόμβας, με το υπόλοιπο σώμα του να μένει ατάραχο στη θέση που καθόταν.

Η Ντούμα είναι προάστιο της Δαμασκού και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια ταλαιπωρημένη πόλη από τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία.

Το 2011, όταν ξέσπασε η εξέγερση στη Συρία, η πόλη έγινε το επίκεντρο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που αντιμετωπίστηκαν με βία από την κυβέρνηση. Στις 30 Ιανουαρίου ο στρατός της Συρίας κατάφερε να θέσει το προάστιο υπό τον έλεγχό του μετά τη λεγόμενη “Μάχη της Ντούμας”. Στις 29 Ιουνίου του 2012 ο στρατός της Συρίας κατηγορήθηκε ότι διέπραξε μια σφαγή στη Ντούμα με 50 νεκρούς.

Στις 18 Οκτωβρίου του 2012 ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), μια δύναμη που αρχικά είχε αποσκιρτήσει από τον στρατό της Συρίας και είχε συνταχθεί με τους εξεγερμένους, για να καταλήξει σήμερα σύμμαχος της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα, έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη διώχνοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Στις 16 Αυγούστου του 2015 ο συριακός στρατός βομβάρδισε τη Ντούμα με πυροβολικό και ρουκέτες. Τα περισσότερα βλήματα χτύπησαν την αγορά της πόλης, σκοτώνοντας συνολικά 96 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 200.

Οι φωτογραφίες του άνδρα που έχασε το κεφάλι του, ενώ έπινε καφέ, με το υπόλοιπο σώμα να παραμένει ατάραχο στη θέση του, είναι της 26ης Αυγούστου όταν ο στρατός της Συρίας εξαπέλυσε νέο βομβαρδισμό ενάντια σε αυτό το προπύργιο του FSA και της Αλ Κάιντα που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας.

douma1

Όπως βλέπετε και στην εικόνα, ο άνθρωπος έχασε το κεφάλι του ακαριαία με το υπόλοιπο σώμα να έχει μείνει όπως καθόταν και έπινε καφέ, σταυροπόδι.

Στη συνέχεια, περαστικοί, σκέπασαν τον νεκρό με μια πετσέτα…

douma2

Σχετικά άρθρα