Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τυφοειδής πυρετός χτύπησε τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Γιάρμουκ της Δαμασκού

Τυφοειδής πυρετός χτύπησε τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Γιάρμουκ της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάρμουκ, Δαμασκός, Παλαιστίνιοι, Πρόσφυγες, Συρία, Τυφοειδής Πυρετός,

Επιδημία τυφοειδούς πυρετού έχει ξεσπάσει μεταξύ των κατοίκων της προσφυγικής συνοικίας (“καταυλισμού”) Γιάρμουκ της Δαμασκού, στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη.

Η αιτία του τυφοειδούς πυρετού είναι η σαλμονέλα του τύφου. Ο άνθρωπος είναι η μόνη δεξαμενή της τυφικής σαλμονέλας.

Η μετάδοση της γίνεται άνθρωπο με άνθρωπο έμμεσα ή άμεσα. Συνήθως άμεσα μεταδίδεται κυρίως με τα κόπρανα και τα ούρα και έμμεσα με τρόφιμα πάσης φύσης και με το νερό, αν και με το νερό μεταδίδεται μόνον όταν αυτό έχει μολυνθεί από κόπρανα. Η θεραπεία γίνεται με ξεκούραση στο κρεβάτι και υγιεινή δίαιτα. Η γενική προφύλαξη του ανθρώπου είναι να διαθέτει σωστά δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Για τα άτομα που κινδυνεύουν υπάρχει εμβόλιο.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 11 κρούσματα.

Η συνοικία Γιάρμουκ δημιουργήθηκε από Παλαιστίνιους πρόσφυγες που κατέφυγαν στη Συρία το 1957. Αρχικά ήταν καταυλισμός, σήμερα είναι ένα κανονικό προάστιο της Δαμασκού. Ονομάζεται ακόμα “καταυλισμός” από τους Άραβες για να διατηρηθεί ζωντανό το αίτημα της επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους.

Η συνοικία Γιάρμουκ στασίασε κατά της κυβέρνησης της Συρίας και βομβαρδίστηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις το 2013.

Το Γιάρμουκ δέχθηκε επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος τον Απρίλιο, που προσπάθησε να καταλάβει αυτή τη συνοικία της Δαμασκού, ωστόσο, η παλαιστινιακή αντίσταση ανάγκασε το Ισλαμικό Κράτος να αποχωρήσει. Αυτή τη στιγμή το Γιάρμουν ελέγχεται από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, την οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Συρία, το Γιάρμουκ είχε περίπου 160.000 κατοίκους, οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Σήμερα έχουν απομείνει να ζουν ανάμεσα στα χαλάσματα περίπου 18.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 3.500 παιδιά.

Σχετικά άρθρα