Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς εκπαιδεύει παιδιά στρατιώτες και απειλεί με νέα βία κατά του Ισραήλ

Η Χαμάς εκπαιδεύει παιδιά στρατιώτες και απειλεί με νέα βία κατά του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κατασκήνωση, Λωρίδα της Γάζας, Παιδιά, Παιδιά Στρατιώτες, Παιδικές Κατασκηνώσεις, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χαμάς,

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς προειδοποίησε με νέα βία κατά του Ισραήλ εάν εκείνο δεν άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Οι απειλές εκτοξεύθηκαν σε ομιλία ηγετικού στελέχους της Χαμάς σε τελετή “αποφοίτησης” σε μια παιδική στρατιωτική κατασκήνωση για 25.000 παιδιά στη Γάζα, όπου εκεί η Χαμάς ενθαρρύνει τα παιδιά να γίνουν τζιχαντιστές ενάντια στο Ισραήλ.

“Σήμερα το μήνυμά μας στον κατακτητή είναι πολύ ξεκάθαρο: Δεν θα ανεχθούμε τον αποκλεισμό”, είπε ο Μαχμούντ Ζαχάρ, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς.

“Σπάστε την πολιορκία επειδή δεν θα μπορούμε να συγκρατήσουμε εκείνους που θέλουν να υπερασπιστούν τη γη τους από εκείνους που κατέστρεψαν τα σπίτια τους και σκότωσαν τα παιδιά τους”, προειδοποίησε.

Στην εν λόγω κατασκήνωση η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς εκπαίδευσε τα παιδιά επί δύο εβδομάδες σε στρατιωτικές τεχνικές και στη σκοποβολή με πραγματικά πυρά αλλά και στις πρώτες βοήθειες.

hamas2

Η Χαμάς διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στις οποίες τα παιδιά αθλούνται και μελετούν το Κοράνι. Αλλά από φέτος ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς ξεκίνησε και τη στρατιωτική εκπαίδευση στα παιδιά που είναι άνω των 15 ετών.

hamas3

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν στις κατασκηνώσεις ως παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ένα 15χρονο αγόρι, ο Μοατασέμ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα πάει στην κατασκήνωση για να μάθει πώς να υπερασπίζεται τη Γάζα. “Κάποτε θα μεγαλώσουμε και πρέπει να είμαστε ικανοί να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τον λαό μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα