Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

37 οι νεκροί στην Τυνησία – Τζιχαντιστές σφαγίασαν τουρίστες σε παραλία (βίντεο + φωτο)

37 οι νεκροί στην Τυνησία – Τζιχαντιστές σφαγίασαν τουρίστες σε παραλία (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ξενοδοχεία, Τζιχαντιστές, Τουρίστες, Τυνησία, Φωτογραφίες,

Στους 37 έχει ανέλθει ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν δύο τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος την Παρασκευή σε παραλία ξενοδοχείου στην πόλη – τουριστικό θέρετρο Σούσε στην Τυνησία, 140 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τύνιδας. Επίσης, ο αριθμός των τραυματιών είναι στους 36.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από διεθνή Μέσα και ανεξάρτητες ειδησεογραφικές πηγές στο Twitter, οι δύο τζιχαντιστές εφόρμησαν οπλισμένοι με καλάσνικοφ στην παραλία του ξενοδοχείου Imperial Marhaba.

tynisia

Οι τζιχαντιστές άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους ανθρώπους που έκαναν αμέριμνοι ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα.

touristes_tunis

Μεταξύ των νεκρών -εκτός από Τυνήσιοι- είναι Βρετανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Βέλγοι πολίτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Τυνησίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας επισήμανε πως ένας από τους δύο δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών έξω από το ξενοδοχείο ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες που μεταδίδονται μέσω Twitter, συνελήφθη ένας άνδρας από τις τυνησιακές Αρχές που φέρεται να συνδέεται με το μακελειό. Δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές εάν είναι ο δεύτερος δράστης. Είναι ο εικονιζόμενος, που όπως βλέπετε αποδοκιμάζεται άγρια από τους Τυνήσιους πολίτες.

syllipsi

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε η φωτογραφία του νεκρού τζιχαντιστή, έξω από το ξενοδοχείο, πεσμένου στη μέση του δρόμου με ένα καλάσνικοφ δίπλα του.

tunis

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον έναν νεαρό τζιχαντιστή να κινείται με το καλάσνικοφ στο χέρι σε δρόμο κοντά στο ξενοδοχείο μετά την επίθεση και λίγο πριν πέσει νεκρός.

jihadistis1

Ο Βρετανός τουρίστας Γκάρι Πάιν περιέγραψε στο Sky News τι συνέβη την ώρα της επίθεσης.

“Υπήρξε μαζική φυγή των ανθρώπων από την παραλία, ενώ οι σφαίρες έπεφταν σαν χαλάζι”, είπε. Στη συνέχεια τους είπαν να κλειδωθούν στα δωμάτιά τους και μετά να συγκεντρωθούν στο σαλόνι του ξενοδοχείου.

paralia_tunis

Η Ελίζαμπεθ Ο Μπράιν, μια Ιρλανδή τουρίστρια που παραθέριζε με τους δύο γιους της, είπε στο Ιρλανδικό Ραδιόφωνο ότι βρισκόταν στην παραλία όταν έγινε η επίθεση και νόμιζε αρχικά ότι ήταν βεγγαλικά.

“Στη συνέχεια σκέφτηκα, ω Θεέ μου, ακούγονται σαν πυροβολισμοί, και αμέσως έτρεξα και πήρα τα παιδιά μου από τη θάλασσα και τρέξαμε να κρυφτούμε στο δωμάτιό μας”.

Η Τυνησία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας από τον Μάρτιο έπειτα από την αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στο μουσείο Μπαρντό στην πρωτεύουσα, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι.

Την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το παρακλάδι του στην Τυνησία.

Ο τουρισμός συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία της Τυνησίας και πλήγηκε σε μεγάλο βαθμό μετά την “αραβική άνοιξη” το 2011. Με την επιστροφή στην πολιτική σταθερότητα στη χώρα, μετά τις εκλογές του 2014, ο τουρισμός άρχισε αργά να ανακάμπτει, μέχρι την επίθεση τον Μάρτιο στο Μουσείο Μπαρντό. Αυτομάτως μειώθηκαν οι τουριστικές κρατήσεις στο 15%.

Μετά και από αυτή την επίθεση, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, αναμένεται ο τουρισμός στην Τυνησία να υποστεί νέο μεγάλο πλήγμα. Να πούμε εδώ, ότι η επίθεση έγινε σε ξενοδοχεία που ανήκουν στην ισπανική εταιρεία RIU.

Δείτε και ένα συγκλονιστικό βίντεο – ρεπορτάζ από το ξενοδοχείο που σημειώθηκε η επίθεση:

Σχετικά άρθρα