Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 12 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία (φωτογραφίες)

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 12 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αποκεφαλισμός, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 12 άνδρες στη Συρία με την κατηγορία ότι ήταν τζιχαντιστές που μάχονταν με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, και με την επίσης τζιχαντιστική οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ που είναι αφοσιωμένη σύμμαχος της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα.

Ο ομαδικός αποκεφαλισμός συνέβη σε περιοχή κοντά στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, και γυρίστηκε σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, από όπου και τα σχετικά πλάνα που σας παραθέτουμε.

isis3

Στα φρικώδη πλάνα βλέπουμε τους αιχμάλωτους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα να δίνουν συνεντεύξεις – ομολογίες και στη συνέχεια να παρελαύνουν μπροστά από την κάμερα πριν οδηγηθούν για εκτέλεση.

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα ομολόγησαν το έγκλημα ότι εναντιώθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και ότι δεν ορκίστηκαν πίστη στον “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης όπου και υποχρεώθηκαν να γονατίσουν. Ο κάθε ένας τους αποκεφαλίστηκε από διαφορετικό εκτελεστή που είχε σταθεί πίσω του.

isis2

Το Ισλαμικό Κράτος για να δικαιολογήσει την εκτέλεση των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα συμπεριέλαβε στο βίντεο και πλάνα που δείχνουν τους άνδρες της Αλ Κάιντα να μάχονται εναντίον του.

Επίσης το Ισλαμικό Κράτος ήθελε να στείλει ένα ακόμα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ότι μπορεί να είναι κοινός εχθρός όλων των τζιχαντιστών ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά για το Ισλαμικό Κράτος εξίσου εχθροί θεωρούνται και οι τζιχαντιστές που δεν πολεμάνε στις τάξεις του.

Ειδικά με την Αλ Κάιντα υπάρχει μεγάλη κόντρα από παλιά. Το Ισλαμικό Κράτος ιδρύθηκε ως το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Αργότερα διασπάστηκε και αυτονομήθηκε. Στη συνέχεια εισέβαλε στη Συρία, ισχυροποιήθηκε και επέστρεψε στο Ιράκ κατακτώντας το μεγαλύτερο μέρος των σουνιτικών εδαφών της Μεσοποταμίας.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί την Αλ Κάιντα τελειωμένη και ότι αυτό αποτελεί τη μόνη αυθεντική και δυναμική τζιχαντιστική ένοπλη δύναμη. Έχει την απαίτηση όλες οι τζιχαντιστικές οργανώσεις να εγκαταλείψουν την Αλ Κάιντα και να προσχωρήσουν σε αυτό. Όποιος παραμένει πιστός στην Αλ Κάιντα από το Ισλαμικό Κράτος θεωρείται εχθρός.

Για την ακρίβεια, το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί εχθρούς όσους δεν είναι μαζί του.

Στο ίδιο βίντεο το Ισλαμικό Κράτος απέσπασε επίσης την ομολογία από τους 12 άνδρες, που αποκεφάλισε, ότι τελικά έκαναν λάθος που εντάχθηκαν στην Αλ Κάιντα, άλλαξαν γνώμη και θα προτιμούσαν να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος, αλλά πλέον ήταν αργά γι αυτούς.

Σχετικά άρθρα