Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολόκληρη αποθήκη με φάρμακα είχε γεμίσει η Τουρκία για τους τζιχαντιστές

Ολόκληρη αποθήκη με φάρμακα είχε γεμίσει η Τουρκία για τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φάρμακα, Φωτογραφίες,

Νέα αποκάλυψη για τις στενές σχέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος.

Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του YPG/YPJ ανακάλυψαν στην πόλη Τελ Αμπιάντ, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, την οποία απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος στις 16 Ιουνίου, μια ολόκληρη αποθήκη με φάρμακα με προέλευση από την Τουρκία.

Η Τελ Αμπιάντ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 30 Ιουνίου του 2014 και όλο το διάστημα της κατοχής της, μέχρι τις 16 Ιουνίου 2015, λειτούργησε ως συνοριακή «πύλη» για το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών αλλά και για την είσοδο ξένων εθελοντών στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας.

Η Τελ Αμπιάντ η μισή ανήκει στη Συρία και η άλλη μισή στην Τουρκία. Η πόλη από την πλευρά της Τουρκίας ονομάζεται Ακτσάκαλε. Το κουρδικό όνομα της πόλης είναι Τζίρε Σίπι.

Οι Κούρδοι αντάρτες ανάρτησαν στο Twitter φωτογραφίες από την αποθήκη φαρμάκων. Το καθεστώς Ερντογάν προμήθευε τους τζιχαντιστές στην Τελ Αμπιάντ με ό,τι τους ήταν απαραίτητο. Όπλα, φάρμακα, άνδρες. Και όμως, αυτός ο αποδεδειγμένα τρομοκράτης και τζιχαντιστικής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιμετωπίζεται από τη δύση ως “εταίρος”.

apothiki1

apothiki2

Σχετικά άρθρα