Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος ομαδικός τάφος με γυναίκες και παιδιά που έσφαξε το Ισλαμικό Κράτος

Νέος ομαδικός τάφος με γυναίκες και παιδιά που έσφαξε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κούρδοι, Ομαδικός Τάφος, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Ένας ομαδικός τάφος 80 Κούρδων Γιαζίντι βρέθηκε στο βόρειο Ιράκ, δολοφονημένων από το Ισλαμικό Κράτος. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά.

Το υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο τάφος βρέθηκε κοντά στο χωριό Αλ Τζαντάα, στα δυτικά της επαρχίας της Νινευή, στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε στο Twitter, οι πρώτες εκτιμήσεις λένε, ότι μεταξύ των 80 νεκρών είναι 33 παιδιά και 20 γυναίκες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κούρδοι Πεσμεργκά ανακαλύπτουν ομαδικούς τάφους ανθρώπων που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος το καλοκαίρι του 2014 όταν εισέβαλε και προέλασε στην επαρχία της Νινευή.

Οι Κούρδοι Γιαζίντι, που δεν είναι μουσουλμάνοι αλλά ηλιολάτρες, η θρησκεία τους είναι κατάλοιπο του αρχαίου Ζωροαστρισμού, θρησκείας όλων των Κούρδων και των Περσών στην αρχαιότητα, θεωρούνται από τους φανατικούς τζιχαντιστές ειδωλολάτρες και σατανιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί ότι επειδή οι Γιαζίντι είναι “ειδωλολάτρες και σατανιστές” είναι άξιοι κάθε τιμωρίας, θανάτου, συμφοράς. Χιλιάδες γυναίκες των Γιαζίντι αιχμαλωτίστηκαν και πουλήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες, ακόμα και μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, δημοπρατήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τον νέο ομαδικό τάφο προκαλούν ανατριχίλα:

omadikos_tafos1

omadikos_tafos2

omadikos_tafos3

omadikos_tafos4

omadikos_tafos5

Σχετικά άρθρα