Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Δανίας και…. γδύθηκε (φωτογραφίες)

Θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Δανίας και…. γδύθηκε (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δανία, Φωτογραφίες,

Είναι σχεδιαστής ρούχων, αλλά προς το παρόν άνεργος. Θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Δανίας, ώστε να βρει δουλειά. Και επειδή βαρέθηκε να προσπαθεί άνευ αποτελέσματος, γδύθηκε.

Αυτός είναι ο Τζον Ερικ Βάγκνερ, ο 51χρονος που αναμφισβήτητα έβγαλε την πλέον πολυσυζητημένη προεκλογική αφίσα στη Δανία, κερδίζοντας την προσοχή όχι μόνο στη χώρα του, αλλά σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή, ποζάρει ως γυμνός καουμπόι, δίχως να φορά τίποτα άλλο πέρα από τη θήκη του όπλου και το καπέλο του. Με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι θα πείσει τους Δανούς να τον εκλέξουν πρωθυπουργό και θα διαδεχθεί την εντυπωσιακή ξανθιά Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ.

«Προσπαθώ να εκλεγώ δέκα χρόνια τώρα, αυτή είναι η τρίτη φορά που το επιχειρώ. Οπότε σκέφτηκα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Οι αφίσες των άλλων υποψηφίων είναι βαρετές, σαν φωτογραφίες διαβατηρίου, οπότε η δική μου ήθελα να εκπλήξει τους ανθρώπους», εξήγησε ο Βάγκνερ μιλώντας στον Guardian.

Αν θες να μπεις στην κυβέρνηση, βοηθά η εξωτερική εμφάνιση, κατά την άποψή του. «Ο κόσμος λέει ότι έχω ωραίο σώμα και έτσι το αποφάσισα», προσθέτει. Σύμφωνα με τον ίδιο, στον κόσμο αρέσει η αφίσα του, αφού οι περισσότεροι Δανοί είναι άνετοι με το θέμα του γυμνισμού. Το αν βέβαια αυτό θα τους πείσει να τον ψηφίσουν στις 18 Ιουνίου, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Βαθιά επηρεασμένος από την άγρια Δύση, δηλώνει λάτρης της κάντρι μουσικής, των ταινιών γουέστερν και του Κλιντ Ιστγουντ, κάτι που άλλωστε προδίδει και το… styling της αφίσας. Ακόμη και το σκυλάκι του το λένε Ντόλι, από την Ντόλι Πάρτον.

Πέρα από την πρωτότυπη αφίσα, ο Βάγκνερ έχει κάνει και μερικές πρωτοποριακές προεκλογικές υποσχέσεις. Μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε για δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη αλλά και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, ώστε όλοι οι πολίτες να δουλεύουν μόνο το μισό χρόνο και να κάθονται τους άλλους έξι μήνες.

«Ξέρω πώς είναι να μην έχεις δουλειά. Είμαι σχεδιαστής ρούχων αλλά αυτή τη στιγμή δεν εργάζομαι. Θέλω να μπω στην κυβέρνηση για να βρω δουλειά και να βοηθήσω τους άλλους άνεργους», λέει ο Βάγκνερ.

Οσο για την περίπτωση που δεν εκλεγεί, έχει σκεφτεί ήδη το μέλλον του. Θα προσπαθήσει μία ακόμη φορά. Και αν δεν τα καταφέρει ούτε τότε; «Εχω δουλέψει στο παρελθόν ως δημοτικός υπάλληλος στην καθαριότητα. Αν δεν εκλεγώ, μπορεί να σκεφτώ να επιστρέψω σε αυτό», κατέληξε.

dania afisa 2

dania afisa

Σχετικά άρθρα