Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακρωτηριασμένος στρατιώτης μαθαίνει να χειρίζεται τα καινούργια χέρια του (φωτογραφίες)

Ακρωτηριασμένος στρατιώτης μαθαίνει να χειρίζεται τα καινούργια χέρια του (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρωτηριασμός, Αφγανιστάν, Φωτογραφίες,

Ο 30χρονος λογαχός του στρατού του Αφγανιστάν Αμπντούλ Ραχίμ είχε χάσει και τα δύο χέρια του κάτω από τον αγκώνα, σε μια έκρηξη πριν από τρία χρόνια, στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει μια νάρκη. Σήμερα, ο Ραχίμ δοκιμάζει τα νέα χέρια του που απέκτησε πρόσφατα.

Μαραθώνια επέμβαση

Δότης των μοσχευμάτων είναι ένας Ινδός που πίστευε στη δωρεά οργάνων και είχε αφήσει εντολή στην οικογένειά του να δωρίσει όσο περισσότερα όργανά του μπορούσε.

Ο δότης σκοτώθηκε στις αρχές Απριλίου σε ένα τροχαίο και η γυναίκα του μαζί με την κόρη του εφάρμοσαν την επιθυμία του. Η επέμβαση έγινε στο Ιατρικό Ινστιτούτο Amrita στην πόλη Κότσι της Ινδίας. Διήρκεσε 15 ώρες και σε αυτήν συμμετείχαν 20 εξειδικευμένοι χειρουργοί. Σε κάθε χέρι έπρεπε να συνδέσουν δυο οστά, δύο βασικές αρτηρίες, τέσσερις φλέβες και 14 τένοντες.

Κίνδυνος απόρριψης

Μετά την επέμβαση, ο Ραχίμ έπαιρνε φάρμακα για να κρατηθεί υπό έλεγχο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού του προκειμένου να μην απορρίψει τα δύο μοσχεύματα. Μετά από ενός μηνός καθημερινή φυσιοθεραπεία ο αφγανός μπορεί να εκτελεί βασικές λειτουργίες, όπως να γράφει, να πίνει νερό και να χειρίζεται το κινητό τηλέφωνό του.

stratiotis 1

stratiotis 2

stratiotis

Σχετικά άρθρα