Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός του Ιράκ το έβαλε στα πόδια και άφησε όλα τα όπλα στο Ισλαμικό Κράτος

Ο στρατός του Ιράκ το έβαλε στα πόδια και άφησε όλα τα όπλα στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ραμάντι, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χάιντερ αλ Αμπάντι,

Η μεγάλη στρατιωτική νίκη που πέτυχε το Ισλαμικό Κράτος καταλαμβάνοντας την πόλη Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανμπάρ στο Ιράκ, και η για μια ακόμη φορά εξωφρενική δειλία του ιρακινού στρατού που το έβαλε στα πόδια έχει ανησυχήσει τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ιράν που αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση της Βαγδάτης δεν μπορεί να σταματήσει τους τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος και με την κατάληψη της Ραμάντι κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ανμπαρ, η οποία εκτείνεται από τις μεθορίους με τη Συρία, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία μέχρι τις πύλες της Βαγδάτης

Μετά τη νέα ήττα του στρατού του Ιράκ, σιιτικές πολιτοφυλακές ετοιμάζονται να αναπτυχθούν μαζικά στην επαρχία Ανμπαρ, για να σταματήσουν την προέλαση των τζιχαντιστών.

Παράλληλα, Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο υπουργός Αμυνας του Ιράν μεταβαίνει στη Βαγδάτη για συνομιλίες.

Εκπρόσωπος των σιιτικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, ο Χασίντ Σαάμπι, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν ληφθεί διαταγές για επιστράτευση, ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα και το μέγεθος της κινητοποίησης δεν μπορεί να αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας.

ramadi2 Ιδού τι κάνει το Ιράκ τη στρατιωτική βοήθεια που του δίνουν οι σύμμαχοι. Παρατάνε οχήματα και τανκς στους τζιχαντιστές και το βάζουν στα πόδια τρέχοντας. Είναι εξωφρενικό ότι όλα αυτά τα τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα αντί να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές αφέθηκαν λάφυρα στο Ισλαμικό Κράτος. Οι σύμμαχοι στέλνουν όπλα στο Ιράκ και αυτά καταλήγουν στρατιωτική βοήθεια στο ISIS.

Μετά την πτώση του Ραμάντι την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι διέταξε τις ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις “να κρατήσουν τις θέσεις τους” απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός διέταξε τους στρατιώτες, τους συμμάχους τους μαχητές των τοπικών φυλών και τις επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις “να κρατήσουν τις θέσεις τους και να μην επιτρέψουν στο Ισλαμικό Κράτος να καταλάβει και άλλα εδάφη, υποσχόμενος την άφιξη στρατιωτικών ενισχύσεων.

Οι σιιτικές πολιτοφυλακές, που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απώθηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σε άλλες περιοχές του Ιράκ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπτυχθεί στη σουνιτική επαρχία Ανμπαρ, για τον φόβο πρόκλησης θρησκευτικής έντασης.

Όμως, οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις, μαζί με τους μαχητές των τοπικών φυλών που συμμετείχαν στην άμυνα της Ραμάντι το έβαλαν στα πόδια την Κυριακή και είναι φανερό ότι είναι ανίκανοι να δώσουν την οποιαδήποτε νικηφόρα μάχη.

ramadi3 Το Ισλαμικό Κράτος κάνει… παρέλαση με τα τεθωρακισμένα που άφησαν πίσω οι δειλοί Ιρακινοί.

Μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της Ραμάντι, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι έχει στην κατοχή του τανκς και άλλο εξοπλισμό που άφησαν πίσω τους οι ιρακινές δυνάμεις, όπως ακριβώς συνέβη τον περασμένο Ιούνιο με την κατάληψη της Μοσούλης, όταν διαλύθηκαν οι βόρειες μεραρχίες του ιρακινού στρατού.

Πρόκειται για στρατιωτικό οπλισμό που έστειλαν οι σύμμαχοι στο Ιράκ για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές και για μια ακόμη φορά τα όπλα κατέληξαν στα χέρια των τζιχαντιστών εξαιτίας του άχρηστου και δειλού ιρακινού στρατού.

pyromaxika Ούτε τα πυρομαχικά δεν κατέστρεψαν. Τα άφησαν όλα στο Ισλαμικό Κράτος. Όπως σχολιάζει Κούρδος που ανάρτησε αυτή τη φωτογραφία στο Twitter, όταν το Ισλαμικό Κράτος χρειάζεται πυρομαχικά απλά επιτίθεται στον ιρακινό στρατό. Πρόκειται για πρωτοφανή δειλία στα στρατιωτικά χρονικά αυτή του ιρακινού στρατού.

Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Αλ-Ανμπαρ δήλωσε σήμερα ότι περί τους 500 άνθρωποι, πολίτες και μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις που κατέληξαν στην κατάληψη της Ραμάντι, ενώ 6.000 έως 8.000 άνθρωποι εκτοπίσθηκαν.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ανμπαρ, η οποία εκτείνεται από τις μεθορίους με τη Συρία, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία μέχρι τις πύλες της Βαγδάτης.

Η πτώση της Ραμάντι, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Βαγδάτη αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ο οποίος, μετά την ανακατάληψη του Τικρίτ, είχε υποσχεθεί ότι η απελευθέρωση της επαρχίας Ανμπαρ θα είναι ο επόμενος στόχος των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων.

iraq Ιδού που καταλήγει η στρατιωτική βοήθεια που δίνεται στο Ιράκ. Καινούργια τζιπάκια για τους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα