Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί Ιρακινούς πολιτοφύλακες στους δρόμους της Ραμάντι

Το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί Ιρακινούς πολιτοφύλακες στους δρόμους της Ραμάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ραμάντι, Σιίτες, Σουνίτες, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Σουνίτες πολιτοφύλακες πιστοί στην κυβέρνηση της Βαγδάτης, που συνελήφθησαν από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Ραμάντι, εκτελούνται στους δρόμους.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση. Ως μουσουλμάνοι Σουνίτες οι τζιχαντιστές, θεωρούν προδότες τους ομόδοξούς τους που συνεργάζονται με τους Σιίτες της Βαγδάτης και ότι ως τέτοιους θεωρούν δεν τους αξίζει κανένα έλεος.

Οι συγκεκριμένοι Σουνίτες ανήκουν σε παραστρατιωτικά σώματα που είχαν συσταθεί και πληρώνονταν στο παρελθόν από τους Αμερικανούς (κάτι σαν “Τάγματα Ασφαλείας”) για να μάχονται τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, όταν η Αλ Κάιντα έκανε κουμάντο στο δυτικό Ιράκ την προηγούμενη δεκαετία.

Η επαρχία της Ανμπάρ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ραμάντι, έχει υπάρξει πολλές φορές στα προηγούμενα χρόνια πεδίο μάχης μεταξύ τζιχαντιστικής “αντίστασης” και φιλοδυτικών Ιρακινών.

Οπότε, υπάρχουν παλιοί λογαριασμοί μεταξύ Σουνιτών τζιχαντιστών και Σουνιτών φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλάκων.

Σε φωτογραφίες που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο Twitter δείχνει τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος να σέρνουν Σουνίτες Ιρακινούς πολιτοφύλακες δεμένους πισθάγκωνα στους δρόμους της Ραμάντι και να τους εκτελούν για παραδειγματισμό.

ramadi1

ramadi2

Σχετικά άρθρα