Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλαλούμ στις έρευνες εντοπισμού του Boeing, λάθος συναγερμός από φωτογραφίες που εντόπισε κινεζικός δορυφόρος

Αλαλούμ στις έρευνες εντοπισμού του Boeing, λάθος συναγερμός από φωτογραφίες που εντόπισε κινεζικός δορυφόρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Λι Ζιαξιάνγκ, Μαλαισία, Φωτογραφίες,

Μετά από φωτογραφίες που παρείχε κινεζικός δορυφόρος με αντικείμενα στη θάλασσα που ενδεχομένως να προέρχονταν από το αγνοούμενο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, δύο βιετναμέζικα αεροσκάφη πραγματοποίησαν έρευνες, οι οποίες όμως ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα, δήλωσε δημοσιογράφος του Reuters που επέβαινε σε ένα από αυτά τα αεροσκάφη.

Τα αεροπλάνα ερεύνησαν ξανά και ξανά την περιοχή πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όμως δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα, είπε ο δημοσιογράφος, ο οποίος πέταξε με το εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov 26, επί τρεις ώρες.

mal2

Σύμφωνα με ιστοσελίδα υπηρεσίας της κινεζικής κυβέρνησης ένας δορυφόρος κατέγραψε την Κυριακή «τρία ύποπτα αντικείμενα να επιπλέουν». Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν αυτά τα αντικείμενα είναι κοντά στο σημείο όπου το Boeing χάθηκε από το ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στην ίδια περιοχή κατευθύνονται πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του αεροσκάφους.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας είχε δηλώσει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα αντικείμενα που επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας συνδέονται με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines.
«Οι κινεζικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει καπνό και ορισμένα αντικείμενα που επιπλέουν…Προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος», είπε στους δημοσιογράφους ο Λι Ζιαξιάνγκ.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο στρατός της Μαλαισίας απέκρυπτε πληροφορίες σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος.

mal1

Wall Street Journal: To Boeing ήταν στον αέρα 4 ώρες πριν το τελευταίο στίγμα

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται δύο άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις έρευνες, το αεροσκάφος της Malaysia Airlines παρέμεινε στον αέρα το 4 περίπου ώρες μέχρι τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πληροφορία αυτή αυξάνει την πιθανότητα το αεροπλάνο να ταξίδεψε για εκατοντάδες επιπλέον μίλια υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες.

Το τελευταίο στίγμα του στα ραντάρ δόθηκε το Σάββατο λίγο μετά τη 1:30 πμ (τοπική ώρα), δηλαδή λιγότερο από μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ, και ενώ πετούσε βορειοανατολικά κατά μήκος του Κόλπου της Ταϊλάνδης και κατευθυνόταν προς το Πεκίνο.

Εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας εκτιμούν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα για περισσότερες από πέντε ώρες με βάση τα δεδομένα που εξέτασαν και τα οποία αποστέλλονται αυτόματα στις υπηρεσίες εδάφους του αεροδρομίου από τους κινητήρες του Boeing 777 στο πλαίσιο μίας διαδικασίας ρουτίνας για τη μηχανική συντήρησή τους, προσθέτει το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα