Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν ζήτησε από τη Συρία να επιτεθεί στο Ισραήλ – Ένταση στα Υψίπεδα του Γκολάν

Το Ιράν ζήτησε από τη Συρία να επιτεθεί στο Ισραήλ – Ένταση στα Υψίπεδα του Γκολάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν, Χεζμπολάχ,

Μερικές ώρες μετά την προτροπή του Ιράν στη Συρία να ανοίξει πόλεμο με το Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, πυροβολισμοί προερχόμενοι από τη Συρία έπεσαν την Τετάρτη προς την πλευρά των Ισραηλινών, στην περιοχή της Κουνεΐτρα (Quneitra).

Είναι πιθανό οι πυροβολισμοί να μην είχαν στόχο τους Ισραηλινούς, να είναι “αδέσποτοι” από τις μάχες που μαίνονται στην περιοχή μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, πέφτουν μια ημέρα μετά από δύο βλήματα όλμων που έσκασαν πάλι προς την πλευρά των Ισραηλινών, ερχόμενα από τη Συρία, την Τρίτη το απόγευμα, που επίσης θεωρήθηκαν “αδέσποτα”.

Από τους πυροβολισμούς που έπεσαν την Τετάρτη δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ο Σύρος υπουργός Άμυνας, στρατηγός Φαχντ Αλ Φρεΐτζ (Fahd Al Freij) έφτασε στο Ιράν την Τρίτη για διήμερη επίσκεψη, την πρώτη από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, και όπως έγινε γνωστό το Ιράν υποκίνησε την κυβέρνηση του Άσαντ να επιτεθεί στο Ισραήλ σε συνεργασία με τις δυνάμεις της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Στον Σύρο υπουργό ειπώθηκε να πυροδοτήσει μια πολεμική σύγκρουση στα Υψίπεδα του Γκολάν ώστε να επεκταθεί η ηγεμονία του Ιράν και η επιρροή του στην περιοχή με κάθε κόστος, ακόμα κι αν μια τέτοια επίθεση της Συρίας στο Ισραήλ δεν θα ήταν πράξη συνετή από την πλευρά του Άσαντ, που φαίνεται να χάνει τον τελευταίο καιρό εδάφη από τους τζιχαντιστές μέσα στη Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε τέσσερις Άραβες στα Υψίπεδα του Γκολάν ενώ προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά στα σύνορα Συρίας – Ισραήλ.

Η Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, μάχεται στα Υψίπεδα του Γκολάν, από την πλευρά της Συρίας, ενάντια στον κυβερνητικό στρατό. Στην πραγματικότητα η Αλ Κάιντα βρίσκεται μια ανάσα δίπλα στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, το Ιράν ξοδεύει 35 δισ. δολάρια τον χρόνο για να ενισχύει την κυβέρνηση του Άσαντ στη Συρία, ενώ θεωρείται ότι έχει αναπτύξει και στρατεύματά του στη Συρία.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι το Ιράν επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει έναν “διάδρομο” προς τη Μεσόγειο, ώστε να μπορεί να εξοπλίζει τους συμμάχους του όπως η Χεζμπολάχ αλλά και να ενισχύσει τη θέση του ως νέα ηγεμονική δύναμη στη Μέση Ανατολή.

Δεν είναι κρυφό ότι οι ηγέτες του Ιράν διακηρύττουν πλέον ανοιχτά την ανασύσταση της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Σχετικά άρθρα