Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ βομβάρδισε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Το Ισραήλ βομβάρδισε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ισραήλ, Λίβανος, Συρία, Υψίπεδα του Γκολάν, Χεζμπολάχ,

Σύμφωνα με το Al Jazeera, το Ισραήλ εξαπέλυσε την Κυριακή το βράδυ αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του όρους Καλαμούν, στα σύνορα Συρίας – Λιβάνου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα ισραηλινά μαχητικά κατέστρεψαν εκτοξευτήρες πυραύλων της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και ότι υπάρχουν και νεκροί από την αεροπορική επιδρομή.

Ωστόσο, την εν λόγω αεροπορική επιδρομή δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής άλλες πηγές.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός τέσσερις ένοπλους στα σύνορα Ισραήλ – Συρίας, ενώ αυτοί προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά κοντά στο Ματζντάλ Σαμς, στο κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν.

Τα εκρηκτικά κατασχέθηκαν από τους Ισραηλινούς στρατιώτες αφού τους σκότωσαν.

“Ο στρατός εξουδετέρωσε το βράδυ της Κυριακής μια ομάδα τρομοκρατών που αποπειράθηκε να τοποθετήσει εκρηκτικά στα σύνορα με τη Συρία με στόχο στρατιώτες. Ο ισραηλινός στρατός δεν θα επιτρέψει να αμφισβητηθεί η εθνική κυριαρχία του Ισραήλ”, ανέφερε ανακοίνωση του επιτελείου του Ισραήλ.

Το κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα του Γκολάν δέχεται συχνά επιθέσεις με ρουκέτες και πυρά από τη συριακή πλευρά των συνόρων, όπου μαίνονται μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό από την μια πλευρά και τους τζιχαντιστές από την άλλη. Δεν είναι πάντα σαφές εάν τα πυρά και οι ρουκέτες βάλλονται εκ προθέσεως ή όχι.

Το Ισραήλ είχε προσαρτήσει το 1981 το τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν το οποίο είχε καταλάβει στον πόλεμο του 1967.

Η προσάρτηση αυτή δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Το Ισραήλ και η Συρία επισήμως παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά η γραμμή της εκεχειρίας παραμένει συγκριτικά ήρεμη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία πριν από τέσσερα χρόνια.

Σχετικά άρθρα