Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες Σύρων στρατιωτών και τζιχαντιστών στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ

Άγριες μάχες Σύρων στρατιωτών και τζιχαντιστών στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζισρ Αλ Σούγκουρ, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Η κυβέρνηση της Συρίας βομβάρδισε την πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ (Jisr Al Shughur) που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα, το Σάββατο.

Η Τζισρ Αλ Σούγκουρ είναι στρατηγικής σημασίας πόλη στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

fsa Αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) μέσα στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ. Ο FSA, του οποίου οι άνδρες εδώ φοράνε αμερικανικές στολές, υποτίθεται ότι είναι οι “μετριοπαθείς” Σύροι της αντιπολίτευσης, που υποστηρίχτηκαν από τις ΗΠΑ στο παρελθόν αλλά και από τη γαλλική κυβέρνηση του Ολάντ. Ωστόσο, ο FSA πλέον έχει συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα, τους τζιχαντιστές και από κοινού πολεμάνε ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ. Αυτό αποδεικνύει από μόνο του πόσο “μετριοπαθείς” είναι. Επίσης, η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει επίσημα και φανερά τον FSA. Ωστόσο, όποιος υποστηρίζει πλέον τον FSA στην πραγματικότητα εμμέσως υποστηρίζει την Αλ Κάιντα, αφού ο FSA και η Αλ Κάιντα είναι σύμμαχοι. Απλές επισημάνσεις για να ξέρουμε τι μας γίνεται…

Η κυβέρνηση της Συρίας εξαπέλυσε τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές και τους συμμάχους τους που έχουν θέσει την πόλη υπό τον έλεγχό τους.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο απολογισμός των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς.

Μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στο νότιο τμήμα της πόλης, η οποία είχε πληθυσμό 45.000 κατοίκων πριν από την έναρξη του πολέμου το 2011.

Επίσης, όπως μεταδίδουν πηγές Σύρων ακτιβιστών, οι κυβερνητικές δυνάμεις επιχείρησαν χωρίς αποτέλεσμα να απελευθερώσουν 30 στρατιώτες και 10 πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (ADN) που είχαν παγιδευτεί εντός του γενικού νοσοκομείου το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης.

nosokomeio_syria Πυκνός καπνός αναδύεται από το γενικό νοσοκομείο της Τζισρ Αλ Σούγκουρ, στο οποίο είναι οχυρωμένοι κυβερνητικοί στρατιώτες της Συρίας.

Από την πλευρά του το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαίωσε ότι ο στρατός έστησε μία ενέδρα «και σκότωσε μία ομάδα τρομοκρατών» περιμετρικά του γενικού νοσοκομείου.

Το Σάββατο το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα και άλλες ομάδες τζιχαντιστών που έχουν συμμαχήσει μαζί του κατέλαβαν σχεδόν εξ ολοκλήρου τη στρατηγικής σημασίας πόλη.

islamistes Σύμφωνα με την Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, οι κυβερνητικοί πριν εγκαταλείψουν την πόλη εκτέλεσαν αιχμάλωτους ισλαμιστές και άλλους αντικυβερνητικούς. Μάλιστα η Αλ Νούσρα έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την εικόνα, στην οποία υποτίθεται ότι βλέπουμε εκτελεσμένους αντικαθεστωτικούς ισλαμιστές.

Σχετικά άρθρα