Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Φωτογραφίες ΣΟΚ από το μακελειό στο Αφγανιστάν

Ισλαμικό Κράτος: Φωτογραφίες ΣΟΚ από το μακελειό στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασράφ Γκάνι, Αφγανιστάν, Βίντεο, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σαχιντουλάχ Σαχίντ, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, βομβιστής αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος ανατινάχτηκε στην Τζαλαλαμπάντ (Jalalabad), στο ανατολικό Αφγανιστάν, σκοτώνοντας 33 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100.

afghanistan_2Λίγο μετά τη στιγμή της επίθεσης…

Αυτή είναι και η πρώτη τρομοκρατική επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν, το οποίο είναι ίσως η πιο ταλαιπωρημένη χώρα από τον πόλεμο με τους τζιχαντιστές Ταλιμπάν και άλλους τρελούς.

Κρατικοί και δημόσιοι υπάλληλοι ήταν ο στόχος της επίθεσης, της χειρότερης στο Αφγανιστάν από τον Νοέμβριο, την οποία έφερε εις πέρας ένας βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε ποδήλατο ή μοτοσικλέτα.

afghanistan

Ακόμα μια έκρηξη έγινε κοντά σε έναν τόπο λατρείας και δημόσια κτίρια, ενώ μια ακόμα βόμβα (τρίτη στη σειρά) εξουδετερώθηκε.

afghanistan_3 Οι δρόμοι είναι λασπωμένοι και κόκκινοι από το ανθρώπινο αίμα…

Από το κτίριο που δέχθηκε την επίθεση πυκνός καπνός αναδυόταν, ενώ τα τζάμια στα παράθυρα έσπασαν από το ωστικό κύμα.

Άνθρωποι παντού κείτονταν νεκροί ή τραυματίες, μέσα σε λίμνες αίματος.

afghanistan_1

Ο γιατρός Νατζιμπουλάχ Καμαγουάλ (Najeebullah Kamawal), διευθυντής της περιφερειακής κλινικής, δήλωσε ότι οι τραυματίες από την επίθεση ξεπερνάνε τους 100 μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ (Zabihullah Mujahid), διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη των Ταλιμπάν με αυτή τη “σατανική”, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση.

Ο Ασράφ Γκάνι (Ashraf Ghani), πρόεδρος του Αφγανιστάν, καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Τον προηγούμενο μήνα ο Ασράφ Γκάνι, σε επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, βρήκε την ευκαιρία και προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος ήδη είχε αρχίσει να διεισδύει στο Αφγανιστάν και ότι αναμένονταν επιθέσεις.

Ο εκπρόσωπος από το Ισλαμικό Κράτος, Σαχιντουλάχ Σαχίντ (Shahidullah Shahid), ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα μέσω διαδικτύου και επίσης έδωσε και την ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας. Λεγόταν Αμπού Μουχάμεντ Κουρασάνι (Abu Muhammed Khurasani).

Ο Σαχίντ είναι ένας από τους πολλούς πρώην Ταλιμπάν που ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και πλέον μάχονται υπό τη σημαία του.

vomvistis Ο Αμπού Μουχάμεντ Κουρασάνι, ο βομβιστής αυτοκτονίας που προκάλεσε το πολύνεκρο μακελειό.

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία του Κουρασάνι, του βομβιστή αυτοκτονίας, στην οποία φαίνεται γονατισμένος μπροστά από μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, με ένα καλάσνικοφ στο πλευρό του, να διαβάζει ένα χαρτί που μοιάζει με σημείωμα αυτοκτονίας.

Επίσης το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και με email που έστειλε, στο οποίο αναφέρει ότι έστειλε “75 δημοσίους υπαλλήλους στην κόλαση” με την επίθεση αυτοκτονίας.

Τον Σεπτέμβριο το Ισλαμικό Κράτος είχε ρίξει προκηρύξεις ισχυριζόμενο ότι μέρη του Αφγανιστάν και του Πακιστάν αποτελούν πλέον εδάφη του. Την ίδια περίοδο ένας Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν μιλώντας στο BBC είχε αποκαλύψει ότι πολλοί Ταλιμπάν από την ομάδα του σκέφτονταν να προσχωρήσουν στο Ισλαμικό Κράτος.

Ένα μήνα αργότερα, τον Οκτώβριο, Πακιστανοί Ταλιμπάν, υπό την ηγεσία του Σαχίντ, ανακοίνωσαν ότι εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος και δήλωσαν πίστη στον Μπαγκντάντι.

Οι Ταλιμπάν χάνουν πολλούς άνδρες τους, που επιλέγουν να πάνε με το Ισλαμικό Κράτος. Μετά και από αυτή την επίθεση είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί στις ακόλουθες χώρες με ένοπλα σώματα: Ιράκ, Συρία, Αίγυπτο (Σινά), Λιβύη, Νιγηρία (Μπόκο Χαράμ) και Αφγανιστάν.

Σχετικά άρθρα