Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεσηκώθηκαν οι Τούρκοι για τον δικό τους “Αλέξη Γρηγορόπουλο” – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τουρκία

Ξεσηκώθηκαν οι Τούρκοι για τον δικό τους “Αλέξη Γρηγορόπουλο” – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αλέξης Γρηγορόπουλος, Βίντεο, Διαδηλώσεις, Κωνσταντινούπολη, Μπερκίν Ελβάν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Ξεχείλησε η οργή των Τούρκων με το άκουσμα της είδησης ότι ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν υπέκυψε 9 μήνες μετά την δολοφονική επίθεση από παρακρατικούς και αστυνομικούς στα επεισόδια της πλατείας Γκεζί.

«Για τους φίλους μας: Χάσαμε σήμερα τον Μπερκίν Ελβάν στις 7 το πρωί. Συλλυπητήρια σε όλους μας» έγραψε η οικογένειά του σε ένα μήνυμα στο Twitter.

Αυτό το tweet αρκούσε για να ξεχυθούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα και οι Τούρκοι να μιλούν πλέον για τον δικό τους Αλέξη Γρηγορόπουλο.


Διαδηλώνουν για τον δικό τους Αλέξη Γρηγορόπουλο

Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι διαδηλώνουν σε Αγκυρα, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Βίαια επεισόδια έχουν ξεσπάσει σε πολλά σημεία. Τα σοβαρότερα επισόδια εκτυλίσσονται στην Πόλη, τόσο στο Καρτάλ όσο και στο Πέρα.

Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει από νωρίς, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου τουλάχιστον 2.000 πρόσωπα, κυρίως φοιτητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής, απέκλεισαν έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να τους διαλύσει.

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν και στην Άγκυρα, μετά την ανακοίνωση ότι ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν είναι νεκρός.

)

berkin 1

berkin 2

berkin 3

berkin 4

berkin 5

berkin 6

berkin alexis 2

berkin alexis 3

Σχετικά άρθρα