Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

18.000 Παλαιστίνιοι -οι 3.500 παιδιά- όμηροι των τζιχαντιστών στο Γιάρμουκ

18.000 Παλαιστίνιοι -οι 3.500 παιδιά- όμηροι των τζιχαντιστών στο Γιάρμουκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιάρμουκ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Η κατάληψη της παλαιστινιακής προσφυγικής συνοικίας της Δαμασκού, Γιάρμουκ, από το Ισλαμικό Κράτος έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για τις τύχες 18.000 Παλαιστινίων που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτήν, 3.500 είναι παιδιά, καθώς και των αιχμαλώτων Παλαιστίνιων πολιτοφυλάκων που έχει πιάσει το Ισλαμικό Κράτος.

isis_yarmouk_2 Παλαιστίνιοι μαχητές αιχμάλωτοι από το Ισλαμικό Κράτος στο Γιάρμουκ – Τη φωτογραφία ανάρτησαν οι ίδιοι οι τζιχαντιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι τζιχαντιστές τις προηγούμενες ημέρες αποκεφάλισαν πολλούς Παλαιστίνιους μαχητές που τους αντιστάθηκαν κατά την εισβολή τους στο Γιάρμουκ.

Δες σχετικά εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος κόβει κεφάλια Παλαιστίνιων και τα πετά στους δρόμους

Επίσης πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την παλαιστινιακή συνοικία της συριακής πρωτεύουσας συμπολεμώντας με την Αλ Νούσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Οι συνθήκες μέσα στο Γιάρμουκ χειροτερεύουν όχι μόνο από το Ισλαμικό Κράτος που κατέλαβε τη συνοικία, αλλά και από την κυβέρνηση της Συρίας που βομβαρδίζει την περιοχή με βαρέλια βόμβες.

Το Γιάρμουκ απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Δαμασκού, σαν να λέμε Αιγάλεω πλατεία Συντάγματος, και η κυβέρνηση αισθάνεται τους τζιχαντιστές πιο κοντά της από ποτέ.

yarmoukΜεγάλες οι ζημιές μέσα στο Γιάρμουκ τόσο εξαιτίας των πρόσφατων μαχών που έδωσαν οι Παλαιστίνιοι πολιτοφύλακες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, όσο και από τα βαρέλια βόμβες που ρίχνει η κυβέρνηση της Συρίας, σκοτώνοντας στα τυφλά Παλαιστίνιους αμάχους και τζιχαντιστές

Σχετικά άρθρα