Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε την καταστροφή των τειχών της αρχαίας Νινευή

Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε την καταστροφή των τειχών της αρχαίας Νινευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αρχαιολογία, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Οι βάρβαροι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος που κατέχουν την πόλη Μοσούλη του Ιράκ από τον Ιούνιο του 2014, άρχισαν να καταστρέφουν τα τείχη της αρχαίας Νινευή.

Την απειλή ότι τα τείχη της Νινευή θα πέσουν το Ισλαμικό Κράτος είχε εξαπολύσει από τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, στις 21 Ιανουαρίου γράφαμε ότι σύμφωνα με την ασσυριακή ιστοσελίδα ankawa.com, το Ισλαμικό Κράτος σκοπεύει να καταστρέψει τα αρχαία τείχη της Νινευή, της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας των Ασσυρίων.

Η Νινευή είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ αλλά και παγκοσμίως. Η πόλη λεηλατήθηκε το 612 π.Χ. όταν κατέρρευσε η ασσυριακή αυτοκρατορία.

Κάτοικοι της περιοχής Bab Nergal της Μοσούλης, δήλωσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος τους ενημέρωσε ότι θα ανατινάξουν τα τείχη της Νινευή με την έναρξη των επιχειρήσεων απελευθέρωσης της Μοσούλης από τον ιρακινό στρατό. Η αρχαία Νινευή βρίσκεται σήμερα στο κέντρο της πόλης της Μοσούλης, όπως μπορείτε να δείτε και στους χάρτες που δημοσιεύουμε:

mosouli

nineveh

Οι Ασσύριοι είναι αυτόχθονες κάτοικοι του Ιράκ, είναι χριστιανοί μονοφυσίτες, και η παρουσία της χρονολογείται από το 4750 π.Χ.

Το 2003, λίγο πριν από την εισβολή των ΗΠΑ, υπήρχαν 1,5 εκατομμύρια Ασσύριοι στο Ιράκ. Σήμερα έχουν απομείνει περίπου 500.000. Πρόκειται για μια σταθερή, χαμηλής κλίμακας γενοκτονία που διαπράττεται από τους Άραβες με αποτέλεσμα να οδηγούνται εκατοντάδες χιλιάδες Ασσύριοι στην εξορία σε χώρες όπως η Συρία, η Ιορδανία, η Τουρκία και το Λίβανο.

Στις 7 Αυγούστου του 2014, το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στη πεδιάδα της Νινευή, το τελευταίο προπύργιο των Ασσυρίων στο Ιράκ, αναγκάζοντας περίπου 200.000 Ασσύριους να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα χωριά τους, και να ζουν ως πρόσφυγες.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter το Σάββατο 4 Απριλίου, δείχνουν τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος να καταστρέφουν με βαριοπούλες γλυπτά εντοιχισμένα στα τείχη της Νινευή, άλλοι να πυροβολούν ενάντια των τειχών.

ninevi_1

ninevi_2

ninevi_3

ninevi4

Σχετικά άρθρα