Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Σινά

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χερσόνησος του Σινά,

H τζιχαντιστική οργάνωση Άνσαρ Μπαΐτ Αλ Μάκντις, που δρα στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο και έχει προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για μια σειρά πολύνεκρων επιθέσεων που σημειώθηκαν την Πέμπτη στη χερσόνησο του Σινά.

Οπλισμένοι με αυτόματα και εκτοξευτήρες ρουκετών, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν εναντίον 5 σημείων ελέγχου (μπλόκων) του στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 στρατιώτες και 2 πολίτες.

isis_1

«Οι λέοντες της Επαρχίας του Σινά εξαπέλυσαν την Πέμπτη, στην αυγή, ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον σημείων ελέγχου στο δρόμο που συνδέει τη Ράφα με την Αλ Αρίς», την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βορείου Σινά, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που ανήρτησε η οργάνωση στο Twitter.

Η Άνσαρ Μπαΐτ Αλ Μάκντις (Οι υπερασπιστές της Ιερουσαλήμ, στα αραβικά) άλλαξε το όνομά της σε «Επαρχία του Σινά», αφού δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς υποστηρίζει ότι θέλει να εγκαθιδρύσει στο Σινά μία «επαρχία» του «χαλιφάτου» που έχει εγκαθιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

isis_3

Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση διαβεβαιώνει ότι όλες οι τζιχαντιστές που συμμετείχαν στην επίθεση «επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς», όμως ο αιγυπτιακός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν και 15 παρανοϊκοί κατά την ανταλλαγή των πυρών.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αναρτήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο και ισχυρίζονται ότι είναι από τις επιθέσεις στο Σινά. Οι τζιχαντιστές λένε ότι όχι μόνο σκότωσαν τους Αιγύπτιους στρατιώτες αλλά και ότι πήραν λάφυρα τα πυρομαχικά τους, τον οπλισμό τους, ακόμα και άρματα μάχης.

isis_4

Σχετικά άρθρα