Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 3 αιχμάλωτους Πεσμεργκά (φωτογραφίες)

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 3 αιχμάλωτους Πεσμεργκά (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αποκεφαλισμός, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Το βράδυ της Πέμπτης – ξημερώματα Παρασκευής αναρτήθηκαν στο Twitter φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος να αποκεφαλίζουν αιχμάλωτους Κούρδους Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι με αυτούς τους αποκεφαλισμούς θέλησε να στείλει μήνυμα στον Πρόεδρο του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, να σταματήσει να σκοτώνει… “αθώους”.

Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι οι Πεσμεργκά βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων.

peshmerga_5

Οι αποκεφαλισμοί λέγεται ότι ήταν αντίποινα τόσο στους βομβαρδισμούς των Κούρδων, όσο και στις αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

isis_1

Το θέατρο του παραλόγου με ομαδικούς αποκεφαλισμούς από το Ισλαμικό Κράτος δεν περιορίζεται μόνο στο να κατηγορεί τους Κούρδους ότι σκοτώνουν “αθώους”, για αυτό παίρνει τα κεφάλια αιχμαλώτων ως αντίποινα.

Ένας από τους δήμιους που επιλέχτηκαν για να κόψουν λαιμούς Κούρδων αιχμαλώτων, είναι Κούρδος τζιχαντιστής. Ονομάζεται Μοφάγκ Ασάαντ Ασκαντάρ (Mofaq Asa’ad Askandar) και είναι από την κουρδική φυλή Ζεμπάρι. Είναι αυτός που δείχνει το πρόσωπό του στη φωτογραφία που ακολουθεί.

isis_4

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε αυτή τη φορά τρεις Κούρδους Πεσμεργκά από τους 30 που είχε πιάσει αρχικά αιχμαλώτους. Τα τρία παλικάρια που αποκεφαλίστηκαν είναι τα ακόλουθα.

isis_6

Οι τρεις Κούρδοι Πεσμεργκά Ριζγκάρ Χάμα Σαλέχ (Rizgar Hama Saleh), Πιστιγουάν Οσμάν (Pishtiwan Osman) και Χισάμ Ναμπίλ (Hisham Nabil) εκτελέστηκαν προπαραμονές της κουρδικής Πρωτοχρονιάς (Newroz) στις 21 Μαρτίου.

Είχε προηγηθεί στις 25 Ιανουαρίου ο αποκεφαλισμός από το Ισλαμικό Κράτος του πρώτου από τους 30 Κούρδους Πεσμεργκά αξιωματικούς που αιχμαλωτίστηκαν κοντά στη Μοσούλη όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν αυτή την πόλη του βόρειου Ιράκ πριν 6 μήνες.

Εκείνος ο Πεσμεργκά αξιωματικός ονομαζόταν Χιουτζάμ Σούρτσι (Hujam Surchi) και είναι ο άνδρας στη φωτογραφία που ακολουθεί.

kurd-officer

Οι 30 (αρχικά) Κούρδοι Πεσμεργκά κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και οχτώ μήνες, όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014.

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά αιχμαλωτίστηκαν από τους τζιχαντιστές όταν επιστρέφοντας στα κουρδικά εδάφη από τη Μοσούλη έχασαν τον δρόμο τους και έπεσαν σε ενέδρα των τζιχαντιστών.

Και τον Κούρδο αξιωματικό Χιουτζάμ Σούρτσι είχε αποκεφαλίσει ο Κούρδος τζιχαντιστής Μοφάγκ Ασάαντ Ασκαντάρ.

Ο Ασκαντάρ και τα δύο του αδέλφια εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος όταν η Μοσούλη καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές τον Ιούνιο. Ήταν ήδη μέλη κουρδικού ισλαμιστικού κόμματος, πράγμα που τους οδήγησε να γίνουν δοσίλογοι και προδότες του λαού και της πατρίδας τους.

Τα δύο αδέλφια του Ασκαντάρ σκοτώθηκαν σε μάχες από τους Κούρδους Πεσμεργκά σε μάχες στο βόρειο Ιράκ.

peshmerga

Στα μέσα Φεβρουαρίου το Ισλαμικό Κράτος είχε πάρει 17 αιχμάλωτους Πεσμεργκά και τους περιέφερε μέσα σε κλουβιά στο Κιρκούκ. Οι εικόνες των αιχμαλώτων Πεσμεργκά μέσα σε κλουβιά είχαν προκαλέσει μεγάλο αποτροπιασμό, διότι έγιναν λίγο μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Ιορδανού πιλότου, Μουάθ Aλ Κασάεσμπεχ, που κάηκε ζωντανός μέσα σε ένα κλουβί από τους τζιχαντιστές.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος επέλεξε να κόψει τα κεφάλια των Κούρδων Πεσμεργκά μπροστά στις οβίδες που έριξε το κουρδικό πυροβολικό -υποτίθεται- σε κατοικημένες περιοχές.

peshmerga_2

Δείτε φωτογραφίες που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο Twitter από τη νέα ομαδική εκτέλεση:

isis_2

isis_3

isis_5

peshmerga_3

peshmerga_4

Σχετικά άρθρα