Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε το μοναστήρι του Αγίου Μπενάμ στο Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε το μοναστήρι του Αγίου Μπενάμ στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοναστήρι, Μοναστήρι Αγίου Μπενάμ Μοσούλη, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χριστιανοί,

Μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (Mar Gurguis) στο βόρειο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε ακόμα ένα χριστιανικό μοναστήρι, του Μαρ Μπενάμ (Mar Behnam), το οποίο βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Μοσούλης.

Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στους Αγίους (Mar) Μπενάμ και Σάρα της Ασσυριακής Εκκλησίας (μονοφυσίτες – προχαλκηδόνιοι Ορθόδοξοι). Τα δύο αδέλφια ήταν τέκνα του Ασσύριου βασιλιά Σενχαρέμπ (Senchareb), 4ος μ.Χ. αιώνας. Σύμφωνα με το ασσυριακό συναξάρι, ο βασιλιάς σκότωσε τα δυο του παιδιά Μπενάμ και Σάρα, όταν αυτά ασπάστηκαν το χριστιανισμό. Αργότερα, θέλοντας να εξιλεωθεί για το έγκλημά του αποφάσισε να χτίσει το μοναστήρι, για λογαριασμό των χριστιανών.

Το μοναστήρι περιήλθε υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών τον Ιούνιο του 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ και με μια αστραπιαία προέλαση κατέλαβε τη μισή Μεσοποταμία, με τον ιρακινό στρατό να τρέχει πανικόβλητος.

Αρχικά οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τους σταυρούς και χριστιανικά έργα που υπήρχαν στο Μοναστήρι, ενώ οι μονάχοι διατάχθηκαν να το εγκαταλείψουν. Τώρα, μια σειρά φωτογραφιών που έχει αναρτηθεί στο Twitter, δείχνει τους τζιχαντιστές να ανατινάζουν το αρχαίο μοναστήρι του 4ου μ.Χ. αιώνα.

Δείτε τις φωτογραφίες από την έκρηξη:

benham_1

benham_2

benham_3

benham_4

Σχετικά άρθρα