Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαγδάτη θυμίζει η Φρανκφούρτη μετά τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας (φωτο + βίντεο)

Βαγδάτη θυμίζει η Φρανκφούρτη μετά τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Blockupy, Βίντεο, Γερμανία, Διαδηλώσεις, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μάριο Ντράγκι, Φρανκφούρτη, Φωτογραφίες,

Βαγδάτη θυμίζει η Φρανκφούρτη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από τις αλλεπάλληλες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις του Blockupy κατά της λιτότητας, ανήμερα των εγκαινίων του νέου κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που κόστισε 1,3 δισ. ευρώ.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στον ευρωπαϊκό Νότο και στην διασπάθιση κεφαλαίων για το νέο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας.

«Η διαμαρτυρία μας είναι ενάντια στην ΕΚΤ, που ως μέλος της τρόικας και παρά το γεγονός ότι δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, δυσχεραίνει το έργο της ελληνικής κυβέρνησης. Θέλουμε να μπει τέλος στην πολιτική λιτότητας» είπε ο Ούλριχ Βίλκεν, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.

Οι γερμανικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 600 συλλήψεις, δεκάδες είναι οι τραυματισμοί διαδηλωτών. Περισσότεροι από 80 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο από επιθέσεις με σπρέι πιπεριού.

Δεκάδες είναι τα περιπολικά που έχουν παραδοθεί στις φλόγες από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το απόγευμα ξεκίνησε νέα πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 διαδηλωτών, σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, ενώ οι ίδιοι οι διοργανωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 40.000. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν αντιπροσωπείες από όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ την… τιμητική τους είχαν οι αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του Podemos.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ από την πλευρά του χαρακτήρισε άδικη την κριτική που ασκείται στην ΕΚΤ.

«Η ευρωπαϊκή ενότητα δοκιμάζεται. Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν δύσκολες στιγμές και πολλοί εξ αυτών, όπως οι διαδηλωτές που βρίσκονται εδώ σήμερα, πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι πως η Ευρώπη στην πράξη κάνει πολύ λίγα» τόνισε ο Ντράγκι.

«Κατανοώ τι πυροδοτεί αυτές τις απόψεις και για ποιον λόγο οι άνθρωποι θέλουν αλλαγή. Αλλά στην πραγματικότητα, κανένα από αυτά τα ρεύματα δεν προσφέρουν πραγματικές λύσεις στην κατάσταση που ζούμε σήμερα» πρόσθεσε.

frankfurt_9

frankfurt_8

frankfurt_7

frankfurt_6

frankfurt_5

frankfurt_2

frankfurt_3

frankfurt_4

frankfurt_1

ecb13

ecb1

Σχετικά άρθρα