Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεδίο μάχης η Φρανκφούρτη – Διαδήλωση κατά της ΕΚΤ και της λιτότητας

Πεδίο μάχης η Φρανκφούρτη – Διαδήλωση κατά της ΕΚΤ και της λιτότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Podemos, Βίντεο, Γερμανία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Λιτότητα, ΣΥΡΙΖΑ, Φρανκφούρτη, Φωτογραφίες,

Πεδίο μάχης η Φρανκφούρτη με χιλιάδες διαδηλωτές να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις, διαμαρτυρόμενοι για την πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και για τις ασκούμενες πολιτικές και της λιτότητας από την ΕΚΤ.

frankfurt_3

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί σε όλη τη Φρανκφούρτη έκαναν εκτεταμένη χρήση κανονιών νερού, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

ecb13

Σε πολλά σημεία της πόλης διαδηλωτές είχαν στήσει οδοφράγματα για να εμποδίσουν την προσέγγιση των οχημάτων της γερμανικής αστυνομίας, ενώ δεκάδες οχήματα, μεταξύ αυτών και πολλά περιπολικά, παραδόθηκαν στις φλόγες και πολλά καταστήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

frankfurt_1

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας της Φρανκφούρτης, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες από τις τάξεις των διαδηλωτών.

frankfurt_4

Την ίδια ώρα οι γερμανικές Αρχές ετοιμάζονται για την απογευματινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει διοργανωθεί κατά της λιτότητας με τελικό προορισμό τα νέα κεντρικά της ΕΚΤ.

Στην πορεία διαμαρτυρίας, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά Μέσα θα μετέχουν και ξένες αντιπροσωπείες με τον αριθμό των μελών τους να αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3.000 άτομα.

Μεταξύ τους θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και του Podemos.

frankfurt_2

frankfurt_5

frankfurt_6

frankfurt_7

frankfurt_8

frankfurt_9

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση από τη Φρανκφούρτη εδώ:

Σχετικά άρθρα