Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή τη φορά δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος που αποκεφαλίζει – Είναι ο ιρακινός στρατός

Αυτή τη φορά δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος που αποκεφαλίζει – Είναι ο ιρακινός στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Απαγχονισμός, Αποκεφαλισμός, Βασανιστήρια, Έγκλημα Πολέμου, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σιίτες, Τζιχαντιστές, Τικρίτ, Φωτογραφίες,

Προφανώς και κάτι τρέχει με τους Άραβες. Μέχρι τώρα όλοι παρακολουθούσαμε με αποτροπιασμό τα εγκλήματα που διέπραττε το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία, Ιράκ και πρόσφατα και στη Λιβύη.

Τώρα που ο ιρακινός στρατός έχει περάσει στην αντεπίθεση στην πόλη Τικρίτ, διαπράττει ακριβώς τα ίδια εγκλήματα εις βάρος αιχμαλώτων τζιχαντιστών και σουνιτών Ιρακινών.

Δηλαδή, αποκεφαλισμούς, απαγχονισμούς, βασανιστήρια, λεηλασίες… Λες και οι άνθρωποι αυτοί, από όποια πλευρά του μετώπου κι αν βρίσκονται, συναγωνίζονται στην επίδειξη βαρβαρότητας.

iraqi_3Ιρακινοί στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων έχουν δέσει με σχοινί και σέρνουν έναν αιχμάλωτο…

Εικόνες φρικαλεοτήτων και βίντεο έχουν αναρτηθεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο που ισχυρίζονται ότι δείχνουν Ιρακινούς στρατιώτες να βασανίζουν και να αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, σε ολοκάθαρες πράξεις αντεκδίκησης στο μέτωπο της Τικρίτ.

Οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας λογαριασμός στο instagram με το όνομα Iraqi_lion18 περιέχει πολλές φωτογραφίες με αποκεφαλισμένα ή κακοποιημένα πτώματα.

iraqi_1Ιρακινός στρατιώτης ποζάρει πατώντας πάνω σε δύο κομμένα κεφάλια

Οι Ιρακινές δυνάμεις, 30.000 άνδρες τακτικοί, αστυνομικοί και Σιίτες παραστρατιωτικοί, δίνουν μάχη για να απελευθερώσουν την πόλη Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος.

Στην Τικρίτ έχουν απομείνει να την υπερασπίζονται μερικές δεκάδες τζιχαντιστές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι περισσότεροι από 100. Κι όμως, οι Ιρακινοί -σύνολο 30.000 άνδρες- δήλωσαν το Σάββατο ότι θέλουν ακόμα 3 ημέρες για να νικήσουν αυτούς τους 100.

Στο περιθώριο της μάχης, οι Ιρακινοί στρατιώτες προβαίνουν σε αυτές τις βιαιότητες εις βάρος τόσο των αιχμαλώτων τους όσο και άμαχου πληθυσμού που θεωρούν (δικαίως ή άδικως δεν έχει καμία σημασία) ότι συνεργάστηκαν με το Ισλαμικό Κράτος.

kremala Ιρακινοί στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων, που αποκαλούνται “Χρυσές Ταξιαρχίες”, έχουν κρεμάσει έναν άνδρα από κάποιον πύργο, ο οποίος έχει τα χέρια του δεμένα στην πλάτη

Ήδη, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δυτικοί πολιτικοί κάνουν λόγο για εγκλήματα πολέμου που διεξάγονται αυτή τη φορά από τον “απελευθερωτή” ιρακινό στρατό.

Ο ελληνικής καταγωγής βετεράνος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, Τζέιμς Γαβρίλης, μιλώντας στο ABC είπε ότι οι εικόνες αυτές δεν του μοιάζουν καθόλου για ψεύτικη προπαγάνδα από το Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια στιγμή η Ουάσιγκτον αποφάσισε να μην καταθέσει την οικονομική ενίσχυση που προόριζε για κάποιες ιρακινές μονάδες, εξαιτίας των φρικαλεοτήτων, ενώ αξιωματούχοι των ΗΠΑ προειδοποίησαν την κυβέρνηση του Ιράκ ότι εάν αποδειχτούν αληθινά αυτά τα εγκλήματα πολέμου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν να παρέχουν βοήθεια στον ιρακινό στρατό.

iraqi_2Ακόμα ένας Ιρακινός στρατιώτης που “παίζει” με τα κεφάλια τζιχαντιστών

Βεβαίως, να το επισημάνουμε εδώ, οι παραστρατιωτικοί Ιρακινοί Σιίτες πολιτοφύλακες εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται από το Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του Ιρακινού Στρατού, στρατηγός Σαάντ Μαάν, είπε ότι θα διαταχθεί έρευνα για να εξακριβώσει εάν έχουν συμβεί όντως αυτά τα εγκλήματα, συμπληρώνοντας ότι το Ιράκ δεν έχει τίποτα να κρύψει.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί με προσοχή καταγγελίες ότι οι Σιίτες Ιρακινοί πολιτοφύλακες, που εξοπλίζονται και χρηματοδοτούνται από το Ιράν, και μάχονται με τον ιρακινό στρατό στην επιχείριση απελευθέρωσης της Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος, ότι έχουν προβεί σε βασανιστήρια και εκτελέσεις Σουνιτών Ιρακινών κατοίκων της Τικρίτ και της ευρύτερης επαρχίας Σαλαχαντίν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι εάν οι καταγγελίες ότι οι Σιίτες πολιτοφύλακες διαπράττουν εγκλήματα σαν των τζιχαντιστών, που πολεμούν, τότε οι ΗΠΑ θα αναστείλουν κάθε στρατιωτική βοήθεια στον στρατό του Ιράκ.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντάρ Αμπάντι προειδοποίησε τους Σιίτες πολιτοφύλακες και τον στρατό του Ιράκ να μην προβούν σε πράξεις εκδίκησης ή βασανισμού κατοίκων στην Τικρίτ, που θα θεωρηθούν συνεργάτες ή υποστηρικτές των τζιχαντιστών.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα τιμωρήσει τους άνδρες του θα διαπράξουν εγκλήματα πολέμου εις βάρος των κατοίκων της πόλης.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει τους Σιίτες πολιτοφύλακες για εκτελέσεις, βασανιστήρια και λεηλασίες εις βάρος του πληθυσμού της Τικρίτ.

Οι 30.000 άνδρες που συμμετέχουν στην πολιορκία της Τικρίτ είναι ιρακινός στρατός, αστυνομία, παραστρατιωτικοί Σιίτες πολιτοφύλακες, εθελοντές από αραβικές ιρακινές φυλές και κάποιοι Ιρανοί στρατιώτες. Η μάχη εποπτεύεται από τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμάνι.

Να πούμε εδώ ότι οι Κούρδοι Πεσμεργκά, αν και πολεμούν στο ίδιο πλευρό με τους Σιίτες πολιτοφύλακες, έχουν καταγγείλει πολλές φορές ότι η σιιτική πολιτοφυλακή δεν διαφέρει και σε πολλά από το Ισλαμικό Κράτος, σε βιαιότητες, συμπεριφορά και διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Σχετικά άρθρα