Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες στην Τικρίτ με το Ισλαμικό Κράτος (φωτο + βίντεο)

Άγριες μάχες στην Τικρίτ με το Ισλαμικό Κράτος (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σιίτες, Τζιχαντιστές, Τικρίτ, Φωτογραφίες,

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτώνται στο Twitter, ο κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ, τακτικός στρατός και σιίτες παραστρατιωτικοί πολιτοφύλακες, εισήλθαν σε περιοχές της πόλης Τικρίτ που κατέχεται από τον Ιούλιο του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος.

Στην πολιορκία για την απελευθέρωση της Τικρίτ συμμετέχουν συνολικά 30.000 Ιρακινοί. Από την άλλη μεριά, των τζιχαντιστών, υπολογίζεται ότι έχουν μείνει στην πόλη όχι περισσότεροι από 250 φανατικοί.

tikrit_4

Το Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες δέκα ημέρες της μάχης της Τικρίτ, έχει υποστεί βαρύτατες απώλειες, αφού δέχεται και τις αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ. Πολλοί τζιχαντιστές λιποτακτούν ντυμένοι γυναίκες.

Στο Twitter έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες εικόνες με τις ιρακινές δυνάμεις να μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές:

tikrit_1

tikrit_2

tikrit_3

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι της πόλης – προάστιο της Τικρίτ, Αλ Αλάμ, που απελευθερώθηκε τις τελευταίες ημέρες από το Ισλαμικό Κράτος, πανηγυρίζουν που έφυγαν οι τζιχαντιστές από τον τόπο τους. Δείτε βίντεο από το αραβικό πρόγραμμα του Russia Today:

Δείτε και ένα βίντεο από ιρακινές πηγές με τις πολεμικές επιχειρήσεις στα περίχωρα της Τικρίτ:

Σχετικά άρθρα