Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Ράκα βρίσκονται οι 3 ανήλικες Βρετανίδες τζιχαντίστριες

Στη Ράκα βρίσκονται οι 3 ανήλικες Βρετανίδες τζιχαντίστριες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμίρα Αμπάσε, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καντίζα Σουλτάνα, Μαθητές, Ράκα, Σαμίμα Μπεγκούμ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι τρεις μουσουλμάνες Βρετανίδες μαθήτριες που το “έσκασαν” από τα σπίτια τους και πήγαν στη Συρία, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, φιλοξενούνται σε ένα σπίτι στην πόλη Ράκα της Συρίας.

Η Σαμίμα Μπεγκούμ (Shamima Begum), 15 ετών, η Καντίζα Σουλτάνα (Kadiza Sultana), 16 ετών, και η 15χρονη Αμίρα Αμπάσε αγνοούνται εδώ και δύο εβδομάδες, αφότου πήραν την πτήση από τη Γκατγουίκ για την Κωνσταντινούπολη.

Οι τρεις ανήλικες θεωρείται ότι πέρασαν τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας από την πόλη Αράι.

Το σαββατοκύριακο το Sky News μετέδωσε ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη Ράκα και οι τρεις βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους και βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Συνολικά υπολογίζονται σε 22 τα νεαρά ή ανήλικα κορίτσια που έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό τη Συρία και το Ισλαμικό Κράτος τους τελευταίους 12 μήνες.

Σχετικά άρθρα