Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μαδρίτη στους δρόμους: “Όχι στο πολιτικό πραξικόπημα – Όχι στην Τρόικα”

Η Μαδρίτη στους δρόμους: “Όχι στο πολιτικό πραξικόπημα – Όχι στην Τρόικα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Podemos, Διαδηλώσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισπανία, Μαδρίτη, Μαριάνο Ραχόι, Μνημόνιο, Τρόικα, Φωτογραφίες,

«Όχι στο πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα – Όχι στη Τρόικα» που επιβάλλει τη λιτότητα διαμέσου του δικομματισμού, της κατάργησης των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μαδρίτη εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απαιτώντας την απομάκρυνση του Ραχόι.

Αέρας Αθήνας και ελευθερίας ανέπνευσε η μεγαλύτερη πόλη της Ιβηρικής. Η αντιμνημονιακή Ισπανία γέμισε τις πλατείες και τους δρόμους της Μαδρίτης, ξεκινώντας από το σταθμό της Ατότσα για να περάσει από τη Πουέρτα ντελ Σολ και να καταλήξει στη λεωφόρο Χερόνιμος, καταγγέλλοντας την πολιτική του κυβερνητικού Λαϊκού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

madriti-2

Οι διοργανωτές της νέας «Παλίρροιας» υποστηρίζουν ότι τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την Ισπανία από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα στήριξαν με τη νομοθεσία τους εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις και εξώσεις οδηγώντας στην αυτοκτονία εκατοντάδες πολίτες.

Οι εργαζόμενοι στην Παιδεία θα ζητήσουν από τα συνδικάτα την προκήρυξη γενικής απεργίας του τομέα για τις 24 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι στη Coca Cola ανακοίνωσαν ότι θα διαμαρτυρηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πρόσκληση του Podemos.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα του Πολιτισμού κατήγγειλαν την αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα στο 21%, καλώντας σε διαδήλωση στις 19 Απριλίου για να καταγγείλουν την τραγική κατάσταση του πολιτισμού στην Ισπανία. Η δημοκρατική Μαδρίτη απαίτησε σήμερα την κατάργηση του νέου φασιστοειδούς νόμου εναντίον των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων.

Στα κινήματα και τις συλλογικότητες που διοργάνωσαν τη σημερινή κινητοποίηση συμπεριλαμβάνονται οι μεγάλες «Παλίρροιες», η «Πράσινη» της Παιδείας και η «Λευκή» της Υγείας, το κίνημα εναντίον των κατασχέσεων και εξώσεων «Πλατφόρμα Πληγέντων από τις Υποθήκες» (ΡΑΗ), το κίνημα «Τραπέζι Υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας», η Ομοσπονδία Γειτόνων της Μαδρίτης», οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής «Coca Cola του Αγώνα», το Πολιτικό Μέτωπο και η «Πλατφόρμα Υπεράσπισης του Πολιτισμού»

Στο πολιτικό επίπεδο τη πρωτοβουλία στηρίζει το Podemos, η Ενωμένη Αριστερά, το ΚΚ της Ισπανίας, το περιβαλλοντολογικό «Έκουο» και η Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Του Αργύρη Παναγόπουλου από την Αυγή

madriti-3
Ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι διαδήλωσαν την Κυριακή χιλιάδες Ισπανοί στο κέντρο της Μαδρίτης. Συνθήματα και πανό «για την ελευθερία, τα δικαιώματα και τις δημόσιες υπηρεσίες» και ενάντια στο «πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα και την τρόικα» επικράτησαν στη συγκέντρωση, ενώ στα χέρια των συγκεντρωθέντων βρέθηκαν και πλακάτ για την Ελλάδα.

Τη συγκέντρωση στήριξαν το ισπανικό κόμμα Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας, η Ενωμένη Αριστερά, η Αντικαπιταλιστική Αριστερά, το ΚΚ Ισπανίας και το περιβαλλοντικό «Έκουο».

Σχετικά άρθρα