Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμερικανός πεζοναύτης που πολεμά με τους Ασσύριους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ο Αμερικανός πεζοναύτης που πολεμά με τους Ασσύριους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Μπρετ Ρόιαλες, Νινευή, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Δύο Αμερικανοί εθελοντές που πολεμάνε στο πλευρό των Ασσυρίων, ο Μπρετ Ρόιαλες (Brett Royales) και ο Λούις Παρκ (Louis Park), παραχώρησαν συνέντευξη στο Ράδιο Ελεύθερο Ιράκ από την περιοχή της Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, όπου μάχονται με τους υπερασπιστές των πόλεων Αλκός, Μπακόφα και Σαραφίγια ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Είναι εθελοντές στην ένοπλη δύναμη που ονομάζεται Dwekh Nawsha, που συστάθηκε από Ασσύριους χριστιανούς. Η ονομασία Ντουέκ Ναουσά είναι στα αραμαϊκά, την αρχαία γλώσσα των Ασσύριων και των Σύρων, που ομιλούνταν σε όλη τη Μέση Ανατολή και Μεσοποταμία πριν την αραβική κατάκτηση, και σημαίνει “αυτοί που θυσιάζονται”. Στις τάξεις της υπηρετούν πολλοί ξένοι εθελοντές.

Οι Ασσύριοι δεν είναι Άραβες, είναι ο αρχαίος λαός που κάποτε ζούσε σε ολόκληρο το Ιράκ και τη Συρία. Μέχρι και στις αρχές του 20ου αιώνα αποτελούσαν το 20% του πληθυσμού του Ιράκ. Σήμερα, μετά από απανωτές γενοκτονίες κυρίως των Οθωμανών αλλά και των Αράβων, έχουν απομείνει περίπου 1.000.000 Ασσύριοι στη Μέση Ανατολή, ενώ 2.000.000 Ασσύριοι ζούνε μετανάστες σε Ευρώπη και Αμερική. 6.000 Ασσύριοι διαμένουν εδώ και δεκαετίες και στην Ελλάδα.

Ο Μπρετ Ρόιαλες, πρώην πεζικάριος του αμερικανικού στρατού, εξήγησε ότι πήρε την απόφαση να ενταχθεί στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αφού είδε τα εγκλήματα πολέμου των τζιχαντιστών στην τηλεόραση.

“Δεν μπορούσα άλλο να κάθομαι σπίτι μου και να παρακολουθώ όσα συνέβαιναν εδώ. Τις αγριότητες, τις σταυρώσεις, τους βιασμούς, τις υποδουλώσεις, την εκδίωξη ανθρώπων από τα σπίτια τους. Αυτά δεν είναι αποδεκτά από εμένα. Έτσι, λοιπόν, βρέθηκα εδώ εθελοντής”.

Έχει πάρει μέρος σε μάχη και μάλιστα σε αποστολή αναγνώρισης, που εντόπισε τζιχαντιστές να κρύβονται μέσα σε ένα κτίριο για να το χτυπήσει στη συνέχεια η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.

Και οι δύο άνδρες είναι προετοιμασμένοι να πεθάνουν μαχόμενοι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος: “Το τελευταίο πράγμα που φοβάμαι είναι τον θάνατο. Δεν με νοιάζει εάν θα πιαστώ αιχμάλωτος, δεν με νοιάζει εάν θα πεθάνω”, λέει ο Ρόιαλες.

“Είχα κάνει ήδη την ίδια επιλογή στο Αφγανιστάν”, είπε. “Είμαι εδώ για να σκοτώσω τζιχαντιστές αλλά και να δώσω γνώσεις στρατιωτικές. Στους πεζοναύτες εκπαιδευτήκαμε να μαχόμαστε με μικρές ένοπλες ομάδες. Σκοπεύω να εκπαιδεύσω μια μικρή ομάδα Ασσύριων να μάχεται όπως οι Αμερικανοί πεζοναύτες”.

Κανείς από τους δύο Αμερικανούς δεν πληρώνεται, δεν είναι μισθοφόρος. Καλύπτουν τις ανάγκες τους με δικά τους έξοδα.

Υπενθυμίζουμε ότι 200.000 Ασσύριοι χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη και την κοιλάδα της Νινευή, δηλαδή την περιοχή που αποτελούσε την αρχαία Ασσυρία, τον Ιούλιο του 2014 όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ.

Στην κεντρική φωτογραφία, ο Μπρετ Ρόιαλες ποζάει με τα όπλα του έχοντας πίσω του τη σημαία των Ασσύριων.

brett-2 Ο Μπρετ ποζάρει δίπλα στο σύνθημα που γράφει: “Η Τουρκία ένοχος γενοκτονίας”.

brett-3 Ο Μπρετ Ρόιαλες με τους Ασσύριους συμπολεμιστές του.

sima

Σχετικά άρθρα