Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Σύρτη στη Λιβύη (φωτογραφίες)

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Σύρτη στη Λιβύη (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνσαρ Αλ Σαρία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Σύρτη, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την παραθαλάσσια πόλη Σύρτη στην κεντρική Λιβύη την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το λιβυκό σάιτ AlWasat, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν πολλά δημόσια και κυβερνητικά κτίρια στην πόλη, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο του οποίου διέκοψαν τη λειτουργία του.

Φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους να έχει υψωθεί στην είσοδο του πανεπιστημίου.

Πριν από δύο ημέρες είχαν ήδη θέσει υπό τον έλεγχό τους το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών και είχαν εκδιώξει όλους τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο.

flag_libya_sirte

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Σύρτης οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει επίσης ένα ραδιοφωνικό σταθμό και πολλά κυβερνητικά κτίρια.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει μία οχηματοπομπή με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους να διασχίζει τους δρόμους της πόλης.

Δείτε εικόνες από το βίντεο:

libya_sirte_isis_1 Το Ισλαμικό Κράτος παρελαύνει στους δρόμους της Σύρτης

libya_sirte_isis_2

Η Σύρτη, γενέτειρα του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, ήταν το προπύργιο της οργάνωσης Άνσαρ Αλ Σαρία, της ισλαμιστικής οργάνωσης που κατηγορούν οι ΗΠΑ για την επίθεση του 2012 εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βεγγάζη όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρέσβης, η οποία συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος δίχως να έχει όμως ορκιστεί πίστη σε αυτό.

libya-map

Στον χάρτη είναι με μαύρη βούλα οι πόλεις που υφίσταται το Ισλαμικό Κράτος και με κόκκινη βούλα η “αδελφή” οργάνωση Ανσάρ Αλ Σαρία.

Επίσης, στη φωτογραφία που ακολουθεί, δείτε τους τζιχαντιστές να κάνουν εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Σύρτης.

isis_libya_sirte_radio

Σχετικά άρθρα