Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους μετανάστες – Ζητάμε βοήθεια

Ιταλία: Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους μετανάστες – Ζητάμε βοήθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρώπη, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Ιταλία, Λιβύη, Ματέο Ρέντσι, Μετανάστες, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ,

«Δεν μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας προς άλλη κατεύθυνση, εγκαταλείποντας τους μετανάστες στην μοίρα τους. Δεν θα άρμοζε στον πολιτισμό που τίμησε την Ιταλία», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στη βουλή, στις ολοένα και αυξανόμενες αφίξεις μεταναστών, όπως και στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Λιβύη.

«Η Ευρώπη είναι μια οικονομική υπερδύναμη. Μπορεί να διαθέσει περισσότερα από τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο που δίνει, έως τώρα, για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας ανέφερε, επίσης, ότι από την πρώτη Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, φέτος, οι μετανάστες που αποβιβάσθηκαν στην κάτω Ιταλία είναι 5.302. Ο ανάλογος αριθμός, την ίδια περίοδο, πέρυσι, ήταν 3.338 μεταναστών. Κάτι που δείχνει με σαφήνεια ότι το κίνητρο για τις αφίξεις δεν ήταν η ανθρωπιστική αποστολή Μάρε Νόστρουμ, «αλλά ότι η αιτία βρίσκεται στο ανθρώπινο δράμα το οποίο εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της Λιβύης, ο Πάολο Τζεντιλόνι υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να ενώσουν τις δυνάμεις τους τοπικοί εξτρεμιστές με τους ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται, ο χρόνος στην διάθεσή μας δεν είναι άπειρος και κινδυνεύει να τελειώσει σύντομα, θέτοντας σε κίνδυνο τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει», τόνισε ο υπεύθυνος της ιταλικής διπλωματίας.

«Η μόνη λύση για την λιβυκή κρίση είναι πολιτική», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός, ευχόμενος «το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά την σημερινή του συνεδρίαση, να αποφασιστεί μια εντακτικοποίηση των προσπαθειών και παρεμβάσεων, οι οποίες θα μπορέσουν να ευνοήσουν τον πολιτικό διάλογο».

Σχετικά άρθρα