Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γνωρίστε τον πιο θανάσιμο ελεύθερο σκοπευτή με 173 θύματα (φωτογραφίες)

Γνωρίστε τον πιο θανάσιμο ελεύθερο σκοπευτή με 173 θύματα (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Βρετανία, Ελεύθεροι Σκοπευτές, Εφημερίδα Sun, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Πεζοναύτες, Ταλιμπάν, Φωτογραφίες,

Την ώρα που άπαντες ασχολούνται με τη νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Ελεύθερος σκοπευτής», η βρετανική Sun φέρνει στο φως την ιστορία του πιο θανάσιμου ελεύθερου σκοπευτή στον κόσμο, ο οποίος έχει σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα πάνω από 173 επιβεβαιωμένους θανάτους.

Πρόκειται σύμφωνα με τη Sun για πεζοναύτη του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού, με τα περισσότερα θύματά του να είναι Ταλιμπάν, καθώς υπηρέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Αφγανιστάν. Εκεί παρέμεινε για έξι μήνες την περίοδο 2006 – 2007.

Υπάρχουν μάλιστα αναφορές για 90 θύματά του μέσα σε μία ημέρα, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα και κατά πολλούς αποτελεί μύθο που συνοδεύει το όνομά του όπου και αν πάει.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο μυθικός ελεύθερος σκοπευτής έχει εξουδετερώσει στόχο του από απόσταση μεγαλύτερη των 800 μέτρων, χρησιμοποιώντας ένα βρετανικό τυφέκιο υψηλής ακρίβειας L115A3 Long Range, το πιο ισχυρό όπλο του βρετανικού Στρατού.

03J_SNIPER GRAPHIC

Το όνομα του Βρετανού ελεύθερου σκοπευτή δεν έχει δημοσιευθεί όπως είναι λογικό για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, η Sun αποκαλύπτει ότι είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

«Ο Βρετανός δεν ενδιαφέρεται για τους αριθμούς. Απλά κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει», αναφέρει στην εφημερίδα ανώνυμη πηγή, τονίζοντας ότι «έχει μια μοναδική δουλειά σε μια μοναδική στιγμή. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να ειναι ο πιο θανάσιμος σκοπευτής στον κόσμο. Αλλά σίγουρα δεν είναι ένας τίτλος που ο ίδιος αποζητά».

skopeftis

skopeftis2

skopeftis1

Σχετικά άρθρα