Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεργάτης Ρέντσι: «Οι πολιτικές λιτότητας χωρίς ανάπτυξη έχουν πεθάνει»

Συνεργάτης Ρέντσι: «Οι πολιτικές λιτότητας χωρίς ανάπτυξη έχουν πεθάνει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκρατσιάνο Ντελρίο, Ελληνικό Χρέος, Ματέο Ρέντσι, Τρόικα,

«Οι πολιτικές λιτότητας χωρίς ανάπτυξη έχουν πεθάνει» δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή, το βράδυ της Δευτέρας, ερωτηθείς σχετικά με την θέση ελληνικής κυβέρνησης περί οριστικού τέλους της εποχής της τρόικας των πιστωτών, απάντησε:

«Εκείνο για το οποίο υπάρχει ακόμη περιθώριο είναι πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά σε συνδυασμό με πολιτικές ανάπτυξης και στήριξης της οικονομίας. Διότι κανείς δεν μπορεί να πληρώσει το δημόσιο χρέος του, αν δεν διαθέτει σημαντική οικονομική ανάπτυξη. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, εκτιμώ ότι είναι ορθή η ανάλυση βάσει της οποίας ότι η λιτότητα που γνωρίσαμε, εκείνη η περίοδος, πρέπει να θεωρηθεί παρελθόν».

Ο Ντελρίο τόνισε ακόμη «η χώρα του προσπάθησε, σημειώνοντας κάποιες επιτυχίες, να εργασθεί ώστε να μπορέσει να μιλήσει η Ευρώπη μια διαφορετική γλώσσα και να υιοθετήσει μια άλλη σκοπιά, που να μην οδηγεί προς μια και μόνο κατεύθυνση».

Σχετικά άρθρα