Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ συγκεντρώνει στρατεύματα στα βόρεια σύνορά του

Το Ισραήλ συγκεντρώνει στρατεύματα στα βόρεια σύνορά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Λίβανος, Υψίπεδα του Γκολάν, Χεζμπολάχ,

Στρατεύματα του Ισραήλ αναπτύσσονται στα βόρεια σύνορα της χώρας με τον Λίβανο.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν τεθεί σε υψηλή επιφυλακή από τη Δευτέρα μετά από χτύπημα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στα υψίπεδα του Γκολάν, από το οποίο σκοτώθηκαν ένας υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ και ένας Ιρανός στρατηγός. Νεκροί επίσης είναι και αρκετοί μαχητές της Χεζμπολάχ και Ιρανοί στρατιώτες.

Το Ιράν μετά από αυτή την επίθεση ανακοίνωσε ότι θα εκδικηθεί και οι Ισραηλινοί στρατιώτες που φρουρούν τα βόρεια σύνορα με τη Συρία και τον Λίβανο έχουν τεθεί σε συναγερμό. Επίσης τη Δευτέρα, το Ισραήλ ανέπτυξε στα βόρεια σύνορα και την αντιπυραυλική του ασπίδα που ονομάζεται “Ατσάλινος Θόλος” (Iron Dome).

Την Τρίτη αναπτύχθηκαν στα βόρεια σύνορα  ισραηλινά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ενώ ισραηλινά αεροπλάνα και ελικόπτερα έκαναν πτήσεις όλη την ημέρα.

Αξιωματούχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το Ισραήλ δεν σκόπευε να σκοτώσει τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις απάντησαν σε αυτό που θεώρησαν μια δύναμη χαμηλόβαθμων μαχητών της Χεζμπολάχ που φαίνονταν σαν να ετοιμάζουν επίθεση ενάντια στους Ισραηλινούς στρατιώτες που φρουρούσαν τα σύνορα και για αυτό διατάχθηκε η επίθεση, ώστε η δύναμη που θεωρήθηκε απειλή να καταστραφεί μέσα στα οχήματά της πριν προλάβει να χτυπήσει τα ισραηλινά φυλάκια.

“Δεν είχαμε καμία πρόθεση να σκοτώσουμε αυτούς που σκοτώσαμε -σίγουρα και σε καμία περίπτωση τον Ιρανό στρατηγό. Νομίζαμε ότι χτυπήσαμε μια εχθρική μονάδα που κινούνταν ώστε να επιτεθεί στο συνοριακό μας φράχτη”, είπε ο αξιωματούχος.

“Είχαμε συναγερμό, εντοπίσαμε το όχημα, το αναγνωρίσαμε ως εχθρικό και του ρίξαμε. Το είδαμε ως μια ελάχιστη τακτική επιχείριση”.

Ωστόσο, μια άλλη υψηλόβαθμη πηγή του Ισραήλ, είπε ότι “το κράτος του Ισραήλ δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός στη Συρία”.

Σχετικά άρθρα