Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είναι σκληρή δουλειά να είναι κανείς τραβεστί στο Πακιστάν (φωτογραφίες)

Είναι σκληρή δουλειά να είναι κανείς τραβεστί στο Πακιστάν (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ομοφυλόφιλοι, Πακιστάν, Τρανσέξουαλ, Φωτογραφίες,

Οι Πακιστανοί τραβεστί έρχονται αντιμέτωποι συχνά με την οργή των ακραίων ισλαμιστών επειδή επιμένουν να ντύνονται με γυναικεία ρούχα σε μια χώρα που χτυπά δυνατά η καρδιά του Ισλάμ.

Δείτε πώς οι Πακιστανοί τραβεστί αρνούνται να “συμμορφωθούν” αν και γνωρίζουν ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές τους.

Την ημέρα ο 27χρονος Γουασέμ Ακράμ (Waseem Akram) πουλάει αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων. Το βράδυ όμως μεταμορφώνεται. Κάθεται μπροστά στον καθρέφτη, ξυρίζει τις τρίχες στο πρόσωπό του, βάζει μάσκαρα και ρουζ και μεταμορφώνεται στη Ράνι, μια γυναίκα χορεύτρια σε γάμους.

“Η ζωή είναι σκληρή, μια δουλειά δεν είναι αρκετή για να συντηρήσει εμένα και την οικογένειά μου. Το να είμαι χορεύτρια σε γάμους, πάρτι και πριβέ καλέσματα με βοηθά στο να κερδίζω πολλά περισσότερα χρήματα από όσα βγάζω στο μαγαζί”.

Waseem_Akram

Στο άκρως συντηρητικό Πακιστάν, όπου οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι καθημερινά εξαπολύουν επιθέσεις, οι τραβεστί δίνουν πραγματικό αγώνα για να υπάρξουν και με τις δύο ταυτότητές τους, του άνδρα και της γυναίκας.

Οι ρόλοι του άνδρα και της γυναίκας είναι ξεκαθαρισμένοι στο Πακιστάν και οι τρανσέξουαλ ή οι τραβεστί συχνά πέφτουν θύματα παρενόχλησης και κακοποίησης.

Αρκετοί έχουν φύγει από τα χωριά τους ώστε να “χαθούν” στην ανωνυμία των μεγάλων πόλεων, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των οικογενειών τους, ενώ κρύβουν την άλλη τους ταυτότητα από γείτονες και συναδέλφους στις εργασίες τους.

Ένας ρόλος που μπορούν να υποδυθούν είναι των χορευτριών σε γάμους και σε άλλες γιορτές, όπου οι γυναίκες απαγορεύεται να διασκεδάζουν μαζί με τους άνδρες. Οι τραβεστί χορευτές δεν παραβιάζουν τον κανόνα, οπότε ένας άνδρας ντυμένος γυναίκα διασκεδάζει τους άνδρες που δεν τους επιτρέπεται να διασκεδάσουν με γυναίκες.

xoros

Βεβαίως πολλές φορές ανάμεσα στους χορούς και στη βροχή από χαρτονομίσματα που τους ραίνουν, συχνά πρέπει να δώσουν αγώνα για να… αποφύγουν τα “χέρια” που τους βάζουν οι μεθυσμένοι καλεσμένοι.

Μια ακόμη δουλειά που κάνουν οι τραβεστί στο Πακιστάν είναι της ζητιάνας. Ντύνονται με γυναικεία ρούχα και επαιτούν στους δρόμους.

Επίσης τους φωνάζουν να ευλογούν νεογέννητα μωρά.

Στο Πακιστάν τους τραβεστί τους αποκαλούν Χίτζρα. Εκτιμάται ότι υπάρχουν χιλιάδες Χίτζρα στα 180 εκατομμύρια πληθυσμό του Πακιστάν.

Στην περίπτωση του Άκραμ το να μεταμορφώνεται σε Ράνι είναι απλώς μια μεταμφίεση.

“Δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Είμαι απλά ένας άνδρας που του αρέσει να χορεύει και χρειάζομαι χρήματα για μια καλύτερη ζωή, για αυτό υποδύομαι τη γυναίκα”, είπε στο Associated Press.

Ωστόσο, οι περισσότεροι δηλώνουν τρανσέξουαλ, αν και γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να μην τους βγει σε καλό.

Σχετικά άρθρα