Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη κρίση από την πτώση του τείχους του Βερολίνου”

“Η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη κρίση από την πτώση του τείχους του Βερολίνου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουκρανία, Ρωσία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

“Η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη κρίση από την πτώση του τείχους του Βερολίνου” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει εκτάκτως για την Ουκρανία σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το σημερινό Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ πρέπει να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα, τόσο προς τη Ρωσία, ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες είναι εντελώς απαράδεκτες, όσο και προς την ουκρανική κυβέρνηση, ότι οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Σταϊνμάγερ σημείωσε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να οδηγηθεί στο περιθώριο των εξελίξεων.

“Πρέπει να φανούμε πολιτικά ικανοί”, δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να μην παρασυρθούμε στην άβυσο της στρατιωτικής κλιμάκωσης“.

Σύμφωνα με τον Σταϊνμάγερ, εκτός από ξεκάθαρα μηνύματα η ΕΕ πρέπει να προσπαθήσει να οδηγήσει τη ρωσική και την ουκρανική κυβέρνηση σε έναν “άμεσο διάλογο” που θα μετριάσει τις εντάσεις.

“Θα ήμουν ικανοποιημένος εάν πέρα από τα ισχυρά μηνύματα μπορούσαμε να βρούμε τρόπους που θα φέρουν και τις δύο αντίπαλες πλευρές σε συζητήσεις και σε ένα πλαίσιο αποκλιμάκωσης της κρίσης”, ανέφερε ο Σταϊνμάγερ.

Πρόσθεσε, ωστόσο ότι τίποτα δεν εγγυάται ότι η ΕΕ μπορεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση και στην έξοδο από την κρίση, αλλά όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “θα ήταν λάθος να μην προσπαθήσουμε”.

Σχετικά άρθρα