Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαγιάτ Μπουμεντιέν: Πώς το κορίτσι με το μπικίνι έγινε τρελή τζιχαντίστρια!

Χαγιάτ Μπουμεντιέν: Πώς το κορίτσι με το μπικίνι έγινε τρελή τζιχαντίστρια!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμεντί Κουλιμπαλί, Γαλλία, Εβραίοι, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χαγιάτ Μπουμεντιέν,

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα των τζιχαντιστών στο Παρίσι, είναι η πλέον καταζητούμενη γυναίκα τρομοκράτης στον πλανήτη.

Ο λόγος για τη Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η οποία -όπως αποκαλύφθηκε το βράδυ του Σαββάτου- έχει διαφύγει στη Συρία.

Ωστόσο, η είδηση που σοκάρει είναι ότι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν και ο σύντροφός της, Αμεντί Κουλιμπαλί, που κατέλαβε το εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι και σκοτώθηκε από τη γαλλική Αστυνομία την Παρασκευή, παρακολουθούνταν από τις γαλλικές Αρχές ασφαλείας μέχρι και πριν έξι μήνες αλλά επειδή κρίθηκαν “χαμηλής επικινδυνότητας” έπαψαν να θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν -λένε όλες οι πληροφορίες- βρίσκεται στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία από τις 2 Ιανουαρίου.

Προηγουμένως όμως είχε βοηθήσει τον Αμεντί Κουλιμπαλί να καταστρώσει τα σχέδια του. Πλέον έχει χαρακτηριστεί άκρως επικίνδυνη.

f2

Πριν πέντε χρόνια είχε φωτογραφηθεί φορώντας ισλαμικό χιτώνα, ασκούμενη σε βολές με βαλλίστρα στη γαλλική εξοχή.

Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν και οι τρεις τζιχαντιστές δολοφόνοι του Παρισιού ήταν όλοι γνωστοί στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Παρά όμως το φανατικό μίσος τους ενάντια στη Δύση και την πρόσβασή τους σε οπλισμό, η Αστυνομία αποφάσισε να σταματήσει την παρακολούθησή τους τον Ιούλιο του 2014.

Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την Ιζάνα Χαμίντ, τη σύζυγο του τζιχαντιστή Σερίφ Κουασί που με τον αδελφό του σκόρπισαν τον θάνατο στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Μόνο το 2014 οι δύο γυναίκες είχαν τηλεφωνηθεί 500 φορές, όπως έδειξαν τα τηλεφωνικά αρχεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν πέταξε από τη Μαδρίτη στην Κωνσταντινούπολη στη 2 Ιανουαρίου και πέρασε τα σύνορα με τη Συρία την Πέμπτη.

Δηλαδή, μία ημέρα μετά την Τετάρτη όταν οι αδελφοί Σαΐντ και Σερίφ Κουασί δολοφόνησαν 12 ανθρώπους στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. Την ίδια Τετάρτη που ο άνδρας της, Αμεντί Κουλιμπαλί, σκότωσε την αστυνομικό στη Μονρούζ και μια ημέρα πριν ο Κουλιμπαλί καταλάβει το εβραϊκό παντοπωλείο την Παρασκευή, στο οποίο σκοτώθηκαν 4 όμηροι.

Οι Αρχές θεωρούν ότι η Μπουμεντιέν γνώριζε τις επιθέσεις από πριν για αυτό και εγκατέλειψε τη Γαλλία.

pari

Το κορίτσι με το μπικίνι που έγινε τζιχαντίστρια

Φορώντας ένα καυτό μπικίνι, χωμένη μέσα στην αγκαλιά του καλογυμνασμένου φίλου της, η Μπουμεντιέν μοιάζει όπως κάθε νορμάλ, όμορφη νεαρή που απολαμβάνει τις διακοπές της στη γαλλική Ριβιέρα.

Αλλά η κάποτε “χλιδάτη” 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιέν, είναι τώρα μια από τις πλέον καταζητούμενες τζιχαντίστριες του πλανήτη.

coulibaly-6

Διέφυγε στη Συρία, μέσω Ισπανίας και Τουρκίας, σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος πριν ο άνδρας της εκτελέσει τις δολοφονικές του αποστολές, σκοτώνοντας μια αστυνομικό την Τετάρτη και τέσσερις Εβραίους ομήρους την Παρασκευή, για να πέσει νεκρός και αυτός με τη σειρά του από αστυνομικά πυρά.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές στις επιθέσεις τους στο Παρίσι θεωρείται ότι μπήκαν λαθραία στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Βαλκανίων και στη συνέχεια στη Γαλλία φορτωμένα σε αυτοκίνητο, το οποίο προφανώς οδηγούσε η Χαγιάτ Μπουμεντιέν.

Καθώς οι ντεντέκτιβ της γαλλικής Αστυνομίας προσπαθούν να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες για την τζιχαντιστική ομάδα που προκάλεσε την πιο αιματηρή επίθεση στο Παρίσι, έμαθαν ότι η Μπουμεντιέν μεταμορφώθηκε από ένα χαλαρό νεαρό κορίτσι σε τζιχαντίστρια εξαιτίας του Κουλιμπαλί.

Η Μπουμεντιέν γεννήθηκε σε μια μεγάλη οικογένεια με επτά παιδιά, αλλά ήταν έξι χρονών όταν η μητέρα της πέθανε.

Έχει καταγωγή από την Αλγερία αλλά η οικογένειά της άλλαξε το επώνυμο ώστε να μοιάζει περισσότερο γαλλικό.

Τον Κουλιμπαλί γνώρισε όταν ήταν 20 ετών. Ανακρινόμενος ο πατέρας της από την αστυνομία δήλωσε έκπληκτος, σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος που η κόρη του ανήκει σε τζιχαντιστικό πυρήνα.

Το 2010 την είχε ανακρίνει η Αστυνομία στο πλαίσιο ερευνών της για τις διασυνδέσεις και σχέσεις του Κουλιμπαλί με τζιχαντιστές.

Τότε είχε πει στους αστυνομικούς ότι είχε αποφασίσει να αφήσει την κακοπληρωμένη δουλειά της ως ταμίας σε σούπερ μάρκετ και ξεκίνησε να φορά τον ισλαμικό χιτώνα, ο οποίος πλέον απαγορεύεται στη Γαλλία.

Η Μπουμεντιέν είχε αναφέρει ότι “την ενέπνευσε ο σύζυγός της” να διαβάσει βιβλία σχετικά με τη θρησκεία και στη συνέχεια αυτό την έκανε να ασχοληθεί με το Ισλάμ.

Επίσης είχε εξηγήσει στους αστυνομικούς: “Όταν είδα τις σφαγές των αθώων στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στην Τσετσενία, στο Αφγανιστάν και σε όποιο άλλον τόπο στέλνουν οι Αμερικανοί τα βομβαρδιστικά τους, τότε αναρωτήθηκα: ποιοι είναι οι τρομοκράτες;”.

Είπε ακόμα ότι όταν οι Αμερικανοί σκοτώνουν αθώους, είναι δικαίωμα των ανδρών να υπερασπιστούν τις γυναίκες και τα παιδιά τους και αυτός ήταν ένας από τους λόγους να αρχίσει να εκπαιδεύεται στα όπλα.

Hayat-Boumeddiene.png

Με τον Κουλιμπαλί, φωτογραφήθηκε το 2010 να επισκέπτεται έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της Αλ Κάιντα, τον Ντζαμέλ Μπενγκάλ (Djamel Beghal), ο οποίος είχε τζιχαντοποιηθεί σε τζαμί στο βόρειο Λονδίνο, ενώ βρισκόταν σε κατ οίκον κράτηση στο Μουράτ, στην κεντρική Γαλλία.

Όταν η Αστυνομία την είχε ανακρίνει και της είχε πει ότι γνώριζαν την επίσκεψη στον Μπενγκάλ, τον οποίο είχαν επίσης επισκεφτεί ο Σερίφ Κουασί και ακόμα δύο καταδικασμένοι τρομοκράτες -ο στρατολόγος των τζιχαντιστών Αχμέντ Λαϊντούνι και ο Φαρίντ Μελούκ- εκείνη απάντησε: “Πήγαμε εκεί για να κάνουμε εξάσκηση στη βαλλίστρα”.

Μέχρι πρόσφατα το ζευγάρι Κουλιμπαλί – Μπουμεντιέν ζούσε στο Bagneux, ένα προάστιο του Παρισιού, όπου ήταν γνωστοί ως ιδιαίτερα θρησκευόμενοι άνθρωποι, παρά τα συχνά μπερδέματα του Κουλιμπαλί με την Αστυνομία.

Οι γείτονες λένε ότι το ζευγάρι ήταν ήσυχο. Αλλά ενώ η Μπουμεντιέν είχε λευκό ποινικό μητρώο, ο Κουλιμπαλί είχε αρκετές παρανομίες στο… βιογραφικό του.

Ο Κουλιμπαλί ήταν ο μοναχογιός μιας δεκαμελούς οικογένειας και η πρώτη φορά που συνελήφθη ήταν στα 17 του. Είχε καταδίκες για κλεψιές και ναρκωτικά. Είχε επίσης συλληφθεί για απόπειρα ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στην Ορλεάνη το 2002.

Σχετικά άρθρα