Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά το Charlie Hebdo η Γαλλία βυθίζεται στο χάος με αντίποινα και νέα χτυπήματα

Μετά το Charlie Hebdo η Γαλλία βυθίζεται στο χάος με αντίποινα και νέα χτυπήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Γαλλία, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρίν Λεπέν, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Φρανσουά Ολάντ, Φωτογραφίες,

Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε η δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές στην Charlie Hebdo, με τη Γαλλία να βυθίζεται στη δίνη των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, στέλνοντας ακόμα 11 στο νοσοκομείο με τους τέσσερις εξ΄αυτών να χαροπαλεύουν, η Γαλλία μέχρι να μετρήσει τις πληγές της βλέπει το ένα χτύπημα να διαδέχεται το άλλο, έχοντας θέσει ολόκληρη τη χώρα σε συναγερμό και τις αρχές, συμπεριλαμβανομένου του στρατού στους δρόμους.

Νωρίς το πρωί πυροβολισμοί που σημειώθηκαν κατά αστυνομικών στο Μονρούζ στα νότια του Παρισιού σήμερα το πρωί, στοίχισαν τη ζωή σε μία αστυνομικό, ενώ μία δημοτική υπάλληλος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δράστης, αφρικανικής καταγωγής και οπλισμένος με καλάσνικοφ και αλεξίσφαιρο γιλέκο εξαφανίστηκε. Επίσημα το περιστατικό δεν έχει συνδεθεί με το χτύπημα στην εφημερίδα Charlie Hebdo, ωστόσο τα γαλλικά Μέσα το έχουν ήδη προεξοφλήσει.

Την ίδια ώρα από το βράδυ της Τετάρτης έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κρούσματα εκδίκησης για την τυφλή δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι καταζητούμενοι τζιχαντιστές.

Τέσσερις χειροβομβίδες εκτοξέυθηκαν σε τέμενος στο Λεμαν, στην ανατολική Γαλλία, αλλά έσκασε μόνο μία εξ’ αυτών. Την ίδια ώρα πυρά δέχθηκε ένα τζαμί στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας Γαλλίας, ενώ εστιατόριο κεμπάμπ, που συνορεύει με μουσουλμανικό τέμενος έγινε στόχος έκρηξης που «οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια» στην Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, της κεντρο-ανατολικής Γαλλίας.

lyon

Την ίδια ώρα στη γαλλική προεδρία αναζητούν τρόπους να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο, ενώ παράλληλα κατόπιν διαβουλεύσεων με όλο το υπουργικό συμβούλιο και τους πολιτικούς αρχηγούς, συμπεριλαμβανομένης της Λεπέν, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ αναζητά μία φόρμουλα για να αποτρέψει τυόν εκλογικά οφέλη για την ακροδεξιά από το κύμα μισσαλοδοξίας κατά των μουσουλμάνων που φαίνεται να φουντώνει.

Τα Ηλύσια Πεδία φοβούνται τυχόν γενίκευση των χτυπημάτων, τα οποία σε μία εφιαλτική εκδοχή τους θα μπορούσαν να λάβουν και κοινωνικοοικονομική χροιά, απειλώντας να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη τη Γαλλία και εν συνεχεία να μετακυληθούν σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με έντονο ισλαμιστικό στοιχείο, με πρώτη και καλύτερη τη γειτονική Γερμανία, στην οποία διαβιούν κάποια εκατομμύρια σουνιτών…

Σχετικά άρθρα