Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε οδηγίες για εκπαίδευση τζιχαντιστών από… κούνια

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε οδηγίες για εκπαίδευση τζιχαντιστών από… κούνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μωρό, Παιδιά, Παιδιά Στρατιώτες, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο διαδίκτυο ένα εγχειρίδιο που δίνει συμβουλές στις νεαρές τζιχαντίστριες μητέρες πώς να αναθρέψουν τα παιδιά τους ώστε να γίνουν τζιχαντιστές.

Το εγχειρίδιο που τιτλοφορείται “Ο ρόλος της αδελφής στον Τζιχάντ”, “αδελφές” αποκαλούνται οι γυναίκες που εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος, όπως λέμε “συντρόφισσες”, προτείνει στις νεαρές μητέρες να δείχνουν στα παιδιά τζιχαντιστικά σάιτ, να τους διαβάζουν πριν κοιμηθούν παραμύθια σχετικά με τον ιερό πόλεμο και να τα ενθαρρύνουν να παίζουν παιχνίδια όπως τοξοβολία για να αναπτύξουν τις σκοπευτικές τους ικανότητες.

paidi-1

Το διαδικτυακό βιβλίο εξηγεί ότι οι γυναίκες πρέπει να αρχίσουν την εκπαίδευση των παιδιών τους ενώ είναι ακόμα μωρά.

Εάν περιμένουν μέχρι να γίνουν νήπια “ίσως είναι πολύ αργά”, υπογραμμίζει το εγχειρίδιο.

“Μην υποτιμάτε τα ερεθίσματα που λαμβάνουν αυτά τα μικρά αυτάκια και τα ματάκια τους ενώ ακόμα βρίσκονται στους πρώτα χρόνια της ζωής τους”.

paidi-2

Ο Στίβεν Σταλίνκσι (Steven Stalinsky), διευθυντής του MEMRI, του Ινστιτούτου Έρευνας Μέσων της Μέσης Ανατολής (Middle East Media Research Institute), λέει ότι “είναι σημαντικό για τη Δύση να συνειδητοποιήσει ότι όλες αυτές οι ομάδες επιθυμούν όλος ο πλανήτης να γνωρίζει τι είδους κατήχηση κάνουν. (…) Στο κοντινό μέλλον η επόμενη γενιά, τα “παιδιά” του Μπαγκντάντι και τα “εγγόνια” του Μπιν Λάντεν έχουν ήδη υποστεί πλύση εγκεφάλου ώστε να μισούν τη Δύση και να αγωνίζονται για τον τζιχάντ και να γίνουν μάρτυρες”.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου αναφέρεται ότι τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να παίζουν με παιχνίδια όπλα και υπογραμμίζει ότι εάν υπάρχει πραγματικό όπλο στο σπίτι πρέπει να φυλάσσεται μακριά από τα παιδιά.

Οι συγγραφείς του εγχειριδίου είναι άγνωστοι, αλλά είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ενέπνευσε τη Βρετανίδα τζιχαντίστρια Ρούνα Καν (Runa Khan), η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών γιατί ανάρτησε φωτογραφίες των έξι παιδιών της στο διαδίκτυο ντυμένα με στολές τζιχαντιστών και επειδή “συμβούλευε” έναν μυστικό αστυνομικό, που την προσέγγισε μέσω social media, πώς να μεταβεί στη Συρία για να ενταχθεί στον τζιχάντ.

paidi-3

Το εγχειρίδιο επίσης συμβουλεύει η εκπαίδευση να γίνεται ως “παιχνίδι” για τα μικρά παιδιά. Ωστόσο, “παιχνίδι δεν σημαίνει μουσική και χορός, όπως κάνουν στα παιδιά της Δύσης μέσω τηλεόρασης”.

Για την ακρίβεια, στα παιδιά πρέπει να απαγορευτεί να βλέπουν τηλεόραση καθώς αυτή “διδάσκει την ξεδιαντροπιά, την αναρχία και την αναίτια βία”.

Τα παιδιά εκτός από το να παίζουν με βέλη πρέπει να γυμνάζονται και να πηγαίνουν κατασκήνωση, ώστε να μάθουν να επιβιώνουν στην ύπαιθρο.

Θα πρέπει να παίζουν με τα όπλα – παιχνίδια τους, ώστε να διοχετεύουν την οργή τους και οι γονείς πρέπει να κάνουν ξεκάθαρο στα παιδιά ποιους θα στοχεύουν (με τα παιδικά όπλα) και ποιους όχι, με άλλα λόγια οι γονείς θα πρέπει να διδάσκουν στα παιδιά ποιοι είναι οι εχθροί και οι φίλοι.

Τι απαγορεύεται:

Τηλεόραση, παιχνίδια στο κομπιούτερ, χορός, τραγούδι και ότι διδάσκει αναίτια βία.

Τι επιβάλλεται:

Πολεμικές τέχνες, κολύμπι, τοξοβολία, σκοποβολή, βελάκια, ιππασία, γυμναστική, οδήγηση, κατασκήνωση.

paidi-4

paidi-5

Σχετικά άρθρα