Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Πεσμεργκά δείχνουν νεκρούς τζιχαντιστές (σκληρό βίντεο + φωτο)

Οι Πεσμεργκά δείχνουν νεκρούς τζιχαντιστές (σκληρό βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Στις 17 Δεκεμβρίου 8.000 στρατιώτες Κούρδοι του βόρειου Ιράκ, γνωστοί και ως Πεσμεργκά, εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στόχος των Πεσμεργκά ήταν να σπάσουν την πολιορκία του όρους Σιντζάρ, όπως και τα κατάφεραν. Το Σιντζάρ είναι το ιερό βουνό των Κούρδων Γιαζίντι. Εκεί είναι χτισμένοι οι ναοί τους που τελούν τις αρχαίες τελετές στον Ήλιο και στη Φωτιά, εκεί σύμφωνα με τη ντόπια μυθολογία στάθηκε η Κιβωτός μετά τον κατακλυσμό.

Στη συνέχεια οι Πεσμεργκά, αφού έτρεψαν τους πολιορκητές του όρους Σιντζάρ σε φυγή, στράφηκαν προς την πόλη Σιντζάρ, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού, για να την απελευθερώσουν. Μετά από σκληρές μάχες τα κατάφεραν. Η πόλη Σιντζάρ είχε καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο.

Οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοί της, Κούρδοι Γιαζίντι, που τράπηκαν σε φυγή τον Αύγουστο για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές, καταφεύγοντας στο ομώνυμο ιερό βουνό τους, προκάλεσαν μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες, που ανάγκασε τις ΗΠΑ να αρχίσουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και κάπως έτσι να σταματήσει η προέλασή του.

Τώρα πια οι Κούρδοι, με την αεροπορική βοήθεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, έχουν περάσει στην αντεπίθεση. Από τις 17 Δεκεμβρίου έχουν σκοτώσει περίπου 300 τζιχαντιστές.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι Πεσμεργκά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις απώλειες των τζιχαντιστών στις άγριες μάχες που μαίνονται σε αυτή την περιοχή του βόρειου Ιράκ:

peshmerga-1

peshmerga-2

peshmerga-3

Σχετικά άρθρα