Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτογραφία της NASA με άγνωστο αντικείμενο στην επιφάνεια του Άρη

Φωτογραφία της NASA με άγνωστο αντικείμενο στην επιφάνεια του Άρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Άρης, Διάστημα,

Ένα άγνωστο αντικείμενο που μοιάζει με… ντόνατ και φαίνεται να εμφανίστηκε από το πουθενά στην επιφάνεια του Άρη έδωσε νέα τροφή για την επιστημονική και (όχι μόνο) φαντασία.

Το άγνωστο αντικείμενο φαίνεται καθαρά στις νέες εικόνες που έστειλε στη NASA το διαστημικό σκάφος Opportunity από τον Κόκκινο Πλανήτη κάνοντας ακόμα και τους επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας να διχογνωμούν για το τι μπορεί να είναι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το Opportunity φωτογραφίζει την ίδια περιοχή εδώ και πάνω από έναν μήνα λόγω της κακοκαιρίας, στέλνοντας τις εικόνες στη NASA για ανάλυση.

Αυτό που διχάζει περισσότερο τους επιστήμονες είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή ήταν άδεια πριν από λίγες ημέρες.

Η NASA εξέδωσε ενημέρωση με τίτλο “συναντώντας μία έκπληξη”, περιγράφοντας το άγνωστο αντικείμενο που έχει σχήμα σαν πέτρα, είναι άσπρο στις άκρες και κόκκινο στο κέντρο του, “σαν ένα ντόνατ με μαρμελάδα” όπως το περιέγραψαν χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, δύο θεωρίες κυριαρχούν για την προέλευσή του:

Η πρώτη υποστηρίζει ότι ίσως προκλήθηκε από μετεωρίτη καθώς φέρεται να υπάρχει μία τρύπα που αχνίζει κοντά του, ενώ η δεύτερη ότι ξεθάφτηκε από το έδαφος από το ίδιο το όχημα της NASA.

Σε κάθε περίπτωση, οι οπαδοί της θεωρίας για ύπαρξης εξωγήινης ζωής στον Άρη κάνουν πάρτι…

Σχετικά άρθρα