Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Lufthansa: Από τις 18 Μαΐου ξεκινάει και πάλι τις πτήσεις από Φρανκφούρτη για Αθήνα

Lufthansa: Από τις 18 Μαΐου ξεκινάει και πάλι τις πτήσεις από Φρανκφούρτη για Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Austrian Airlines, Lufthansa, Swiss, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η Lufthansa μετά από σχεδόν 2 μήνες αδράνειας εξαιτίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε τις πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της από τη Γερμανία με προορισμό την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει πτήσεις από τη Φρανκφούρτη με προορισμό την Αθήνα από τις 18 Μαΐου.

Μάλιστα μέσα στον Μάιο θα ακολουθήσουν οι πτήσεις από το Μόναχο με προορισμό την Αθήνα ενώ τον Ιούνιο θα πραγματοποιούνται και πτήσεις με προορισμό τη Μαγιόρκα.

Ο όμιλος, που περιλαμβάνει τη Swiss International Air Lines και την Austrian Airlines, ανακοίνωσε ότι ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση από πελάτες ύστερα από τη χαλάρωση των περιορισμών σε Γερμανία και άλλες χώρες.

«Διαισθανόμαστε μια μεγάλη επιθυμία και προσμονή από τον κόσμο για να ταξιδέψουν και πάλι.

»Ξενοδοχεία και εστιατόρια ανοίγουν σιγά-σιγά και σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπονται και πάλι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς.

»Με τη δέουσα προσοχή, τώρα καθιστούμε εφικτό για τους ανθρώπους να κερδίσουν το χαμένο χρόνο και να βιώσουν αυτό που τους έλειψε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

»Είναι αυτονόητο ότι η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών και των υπαλλήλων μας είναι ύψιστης προτεραιότητας», δήλωσε ο Χάρι Χοχμάιστερ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της εταιρίας.

Η Lufthansa επισημαίνει ότι θα υπάρχουν μέτρα υγιεινής μέσα τα αεροπλάνα, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική και οι επιβάτες θα πρέπει πρώτα να ενημερώνονται για τον κορωνοϊό στους προορισμούς που θέλουν να πετάξουν:

Τα 80 αεροσκάφη που θα αρχίσουν να πραγματοποιούν και πάλι πτήσεις τον Ιούνιο θα ανεβάσουν σε 160 τον συνολικό αριθμό των αεροπλάνων του ομίλου Lufthansa που πετούν.

Στα τέλη του 2019, ο όμιλος είχε στόλο 763 αεροσκαφών.

Σχετικά άρθρα