Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Feliz Navidad! Χριστούγεννα στο Μεξικό

Feliz Navidad! Χριστούγεννα στο Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεξικό, Προορισμοί, Φωτογραφίες, Χριστούγεννα,

Τα Χριστούγεννα στο Μεξικό είναι διαφορετικά και ζεστά, γιατί αυτή την εποχή εκεί είναι καλοκαίρι.

Ωστόσο, την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου κάθε σπίτι θα στολιστεί με χρωματιστά λαμπιόνια, ενώ τα χειροποίητα στολίδια αλλά και εκείνα των λαϊκών καλλιτεχνών θα στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

chr3

Οι δρόμοι των πόλεων και των μικρών χωριών θα φωταγωγηθούν, ενώ η κάθε γειτονιά θα ανταγωνιστεί στο ποια θα φτιάξει το καλύτερο και πιο πρωτότυπο nacimiento – ή αλλιώς φάτνη.

IMG_0579

Ο  κύριος εορτασμός των Χριστουγέννων τους ονομάζεται La Posada. Πρόκειται για μια θρησκευτική πομπή “reenacts”, δηλαδή την αναζήτηση καταφυγίου από τον Ιωσήφ και τη Μαρία πριν από τη γέννηση του Ιησού. Κατά τη διάρκεια της πομπής, οι Μεξικανοί πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι μεταφέροντας τις εικόνες της Παναγίας και του Ιωσήφ  που αναζητούν καταφύγιο.

christmas-eve-mexico

Ο Άγιος Βασίλης δεν έχει κυρίαρχο ρόλο, αλλά το φωτεινό κόκκινο κοστούμι του εκπροσωπείται στο παραδοσιακό λουλούδι της σεζόν. Αυτό το λουλούδι είναι η Poinsettia (Ποϊνσέττια) η οποία έχει ένα λαμπρό κόκκινο αστέρι ως σχήμα.

chr1

Επίσης άλλη μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα ζήσετε στο Μεξικό τα Χριστούγεννα, είναι οι μαζικές μεταναστεύσεις πατελούδων. Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, εκατομμύρια πεταλούδες Monarch διανύουν 3.000 μίλια για να φτάσουν στα δάση του Μεξικού όπου γίνονται μαγνήτης για αυτές τα δέντρα του Oyamel.

chr2

Σχετικά άρθρα